Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou

deer - bez fotkydeer, 18. septembra 2014
Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou
Foto: deer

Nedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte šírila vôňa jazmínovo-pomarančovej sviečky, voľba niečoho orientálneho bola Zobraziť celý popisNedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte šírila vôňa jazmínovo-pomarančovej sviečky, voľba niečoho orientálneho bola takmer jasná. Už som si len našla na internete zopár informácií o indických koreninách, zoskupila na pult všetky suroviny ktoré ponúkla moja komôrka a pri príjemnej inštrumentálnej hudbe som začala tvoriť. Vzniklo toto lahodné a ľahké jedlo, ktoré poteší aj milovníkov klasickej domácej kuchyne.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL neochutený
6 ks
1 ČL
1 ČL
2 ČL
2 lístky čerstvá
1 ČL
1 ks žltá
1 ČL
2 PL
1 hrnček guľatá
1 PL
1 ČL sušená




Postup

  1. 1

    Najprv si kuracie prsia očistíme, umyjeme, rozrežeme na polovice a nakrájame na rezančeky. Pripravíme si marinádu z kokosového oleja, soli, zázvoru, kajenského korenia, kari, sušenej bazalky a pomarančovej šťavy. Nakrájané kuracie rezančeky do tejto zmesi dôkladne zapracujeme, prikryjeme a necháme aspoň pol hodiny odležať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Medzi tým si môžeme pripraviť šalát. Nakrájame si cherry paradajky aj žltú papriku na malé kúsky, zľahka okoreníme čiernym mletým korením, trošku posolíme, ale ďalej už nekoreníme keďže mäsko bude chuťovo výrazné. Šalát premiešame, uložíme do misky z pomarančovej šupky a na vrch položíme lístky čerstvej bazalky.

  3. 3

    Po pol hodine si dáme na sporák rozhorúčiť panvicu na sucho. Keď bude dostatočne horúca, pomaly na nej začneme opekať marinované mäsko do červena z oboch strán. Opečené kúsky si odložíme na pomocný tanier, prikryjeme aby celkom nevychladli a budeme pokračovať prípravou ryže.

  4. 4

    Do tej istej panvice kde sme opekali mäso nasypeme hrnček ryže, ktorú rýchlo osmažíme na zbytku oleja. Ak nám ostal ešte zvyšok marinády z mäsa, môžeme ju pridať k ryži a doplníme to dvoma hrnčekami vody. Premiešame, počkáme kým voda začne vrieť, vtedy pridáme jednu lyžicu zeleného čaju, stlmíme plameň a za občasného premiešania pozvoľna varíme do mäkka.

  5. 5

    Nakoniec už stačí jedlo pekne naservírovať, aby bol zážitok z tohto orientálneho jedla úplný. Ako nápoj odporúčam podávať ayurvédský jogurtový nápoj "Lassi", čo je vlastne biely jogurt zmiešaný s vodou a troškou korenia. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

afataga
nie som odbornik na indicku kuchynu, tak neviem posudit, ci je to indicke jedlo, ale vyzera krasne, ale ja nemam rada kari korenie, ak ti mozem poradit, ked davas maso do marinady, nedavaj sol, lebo vytiahne stavu z masa, solit treba tesne pred pripravou, maso by sa potom malo opekat rychlo, nie pomaly, lebo sa ti zacne dusit a ty potrebujes, aby sa hned zatiahlo
methi
Ja by som povedala, ze skor nejaka cinska kuchyna? Ale paci sa mi to.
deer
Koreniny používané v indickej a čínskej kuchyni sú si dosť podobné, no napríklad kari korenie je zmes ostrých korenín výlučne indického pôvodu. Čo sa týka opekania mäsa, Afataga, mala som na mysli opekanie pomaly v zmysle, že sa nehodí všetko mäso naraz do panvice, ale po kúskoch sa vyberá a opeká, zle som sa vyjadrila. Čo sa týka soli, to som nezobrala do úvahy a tak ďakujem za radu :)
ivav
dobrý recept, efektná fotka
babidka
Mne osobne by toto jedlo chutilo . Ja by som to kludne zaradila do Singapurskej kuchyne :-) Zije tam taka pestra zmes ludi s mixom cinsko-malajsko-indonezsko-indickou krvou a varia tak roznorodo a zaroven uzasne ...ze sa neda v ich kuchyni jednoznacnepoveda, co je odkial .@2010 ma pravdu , za tie storocia co sa v tej oblasti tie narodnosti zmiesavali a dalej miesaju , tak vznikla zvlastna kuchyna ktora sa neda zaradit ...nikde .
1x belima
danielas
Sympaticky napísané, kreatívne pripravené, páči sa mi. Moc. Aj vyskúšam
deer
Som rada, že sa Vám recept páči a ďakujem za konštruktívnu kritiku :)
opicka94
Toto bol veľmi dobrý nápad :) Obdivujem ľudí čo vymyslia nové, pre nás trošku netradičné kombinácie chutí. Skúsila som tieto prsia pripraviť -boli rýchle a veľmi dobré :) Ďakujem že si sa s nami podelila o recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia