Indické kura - Made in Slovakia

luclup - fotkaluclup, 13. februára 2016
Indické kura - Made in Slovakia
Foto: luclup

Dnes som sa pokúsila o tzv. karí kura, alebo kura na karí, proste kura na indický spôsob. Keďže nie som absolútne znalec indickej kuchyne, Zobraziť celý popisDnes som sa pokúsila o tzv. karí kura, alebo kura na karí, proste kura na indický spôsob. Keďže nie som absolútne znalec indickej kuchyne, ale zhruba viem, čo by do takého kuraťa mohlo ísť, vyskúšala som to. Na prvý pohľad obyčajné soté, ale na prvý "skus" fantázia vôní a chutí.

7
porcií

Suroviny

1 kg
1 ks
6 strúčikov
400 ml
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
1 ČL čerstvý nastrúhaný
podľa chuti
1 ČL
 štipka
1 PL
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájajte mäso na rezančeky a osolťe ho. Potom si vo woku rozohrejte olej a orestujte mäsko na silnom plameni zo všetkých strán.

  2. 2

    Mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, prelejte do nejakej nádoby. Do woku nalejte opäť trošku oleja. Rozohrejte ho a osmažte na ňom mletú rascu a mletý koriander. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor. Restujte do mäkka.

  3. 3

    Potom pridajte kurkumu, chilli, mleté klinčeky, čierne mleté korenie, škoricu a zmes premiešajte. Pridajte k nej mäso, kurací vývar (tak primerane, ja som použila asi 200 ml) a na miernom plameni varte asi 10-15 minút. Počas varu pridajte med, zhruba jednu rovnú lyžicu (podľa chuti).

  4. 4

    Teraz prilejte kokosové mlieko a varte ešte aspoň 5 minút. Chuť kokosu je veľmi jemná, nemusíte sa toho báť (ak ste to ešte nevyskúšali).

  5. 5

    Pre moje varenie je typické neustále ochutnávanie a dochucovanie, čiže dochucovala som ešte aj za pochodu. Ak vám niečo bude v chuti chýbať, pridajte to tam (ako som to urobila aj ja na záver).

  6. 6

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Kuriatko to veru hej neušlo sa trošku aj mne?je to mňamka to ti verím hneď 5bodov ti udelím.pochutnáš si ajajaj bruško potom pohladkaj.5*
afataga
ak ta zaujima indicka kuchyna, pozri rcp od @methi , ona tam zije, tak o tom nieco vie
bembo
Šikovná si.pekný recept,a určite aj chutné jedlo.až ho vyskúšam,dám vedieť ako chutilo



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia