Indické garam masala s kuracím mäsom

miskamm - fotkamiskamm, 21. apríla 2013
Indické garam masala s kuracím mäsom
Foto: miskamm

je to vyhoda chodit na obedy k indovi a nazerat mu cez plece.. oni to robia na woku, tak za 5-10 minut to majú Zobraziť celý popisje to vyhoda chodit na obedy k indovi a nazerat mu cez plece.. oni to robia na woku, tak za 5-10 minut to majú hotové, ja si to varím radsej dlhsie, nech je mäsko dobre prepecené :-) ale chuti to celkom dobre

3-4
porcie
5 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 - 3 PL
200 - 300 ml
0,5 ks
2-3 strúčik




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a čili si nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Olej zohrejeme v hrnci a keď je olej horúci, pridáme všetky koreniny okrem mletej papriky a pražíme tak 2-3 minúty. Pridáme cibuľu a popražíme. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak. Teraz pridáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso. Keď je mäso opražené, pridáme čili papričku a cesnak. Chvíľku podusíme. Podlejeme vodou a varíme na miernom ohni asi tak 15 minút. Pridáme kokosové mlieko a povaríme kým mäso nie je hotové (ca. 5-10 minút). dochutíme solou a korením.

  3. 3

    Pred servírovaním pridáme nakrájanú koriandrovú vňat. Môžeme posypať nasucho orestovanými mandľovými lupienkami. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

jujoska
Garam masala je zmes korenín, ktorú môžeš kúpiť v obchodoch s orientálnymi, resp. ázijskými potravinami, alebo cez internetové obchody. Pre zaujímavosť si pozri približné zloženie, (môže sa líšiť od rôznych výrobcov): fenykel, klinček, kardamon, škorica, koriander a šabrej kmínovitý (cuminum cyminum) v rôznom množstve. Korenie je upražené a najemno pomleté.
laurika1
Jedla som to a vôbec mi to nechutilo :D Ale domáce môže byť fajn, ja som mala kupované :)
slavicek
garam masala kúpiš v ktoromkoľvek supermarkete a kuracie prsia dlhým varením zbytočne strácajú svoju kvalitu,ten Ind to robí dobre a inak super recept
radulienka
Mňam, odkedy bohužiaľ Miška Samant nepridáva recepty, je to jedno perfektné jedlo, ktoré možno pripraviť aj doma, vďaka @miskamm za recept, žeby nová Miška?
miskamm
@ radulienka, dakujem za pekne slova. naozaj to potesi. ked sa clovek snazi a uverejni receptik aj pre druhych (kto nema zaujem tak nech si to neuklada a zbytocne netrapi ostatnych) a dostane blbe komentare je potom len sklamany... o to viac sa mi paci a potesi tvoje mile slovo :-) Dakujem :-)
1x peli
marika21
@miskamm netreba si všímať blbé komentáre. Ak dotyčný nemá rád kuracie, za to nemusí zhadzovať recept- kým neochutnal.
Tvoj recept je určite dobrý. Foto tiež pekné, vydarené.*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia