Indiánske rezy

Indiánske rezy
Foto: vierik
vierikVierik, recept pridal: 6. novembra 2011 15:41Ďalšie jeho recepty

Receptík mám dlhšiu dobu,pečiem ho väčšinou keď mám zvyšné bielka.

Suroviny

40-50
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Urobíme si tmavú piškótu klasickým spôsobom,samozrejme aj 5 PL práškový cukor.Upečieme,necháme vychladnúť a potrieme džemom.

2

Bielka s kryštálovým cukrom uvaríme nad parou do tuha.(Tak ako do šamrónov) Občas premiešame a necháme vychladnúť.Keď je vychladnutý natrieme na piškótu.

3

Polevu si urobíme takto:zrnkovú kávu zalejeme vriacou vodou,pridáme kryštálový cukor a uvaríme sirup.Do toho dáme kakao,premiešame,odstavíme a pridáme maslo.Ešte teplé rovnomerne natrieme na sneh,nesmie vychladnúť lebo by sa zle rozotierala.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 6. novembra 2011 o 17:55
    Vyzerá veľmi dobre....mám tomu rozumieť tak,že v poleve sú aj tie zrnká kávy?


  • ancicka, 6. novembra 2011 o 18:01
    Ja sa netrápim s polevou,iba nastruhám čokoládu a tiež to dobré vyzerá a aj lepšie sa krája,Pretože bielková pena je mäkká.


  • dorisa, 6. novembra 2011 o 18:08
    Ukladám si receptík, vyskúšam,koláč sa mi páči.


  • marianne69, 6. novembra 2011 o 18:10
    poznam, je vyborny,robievame tak ako @ancicka ,tiez cokoladu struham


  • forneta, 6. novembra 2011 o 18:13
    neviem či to bolo presne toto ale chutilo mi to... KK ;))


  • klaura, 6. novembra 2011 o 18:21
    vyzerá výborne ... myslím, že do polevy ide lyžica kávy ... usadenina ostane na dne ... ukladám si ...


  • orchidea, 6. novembra 2011 o 18:29
    Tento koláčik mi pripomína detstvo, u nás doma bol často pekávaný lebo sme ho mali veľmi radi. Veru som naň už aj zabudla, ďakujem za pripomenutie.


  • hubata, 6. novembra 2011 o 18:32
    usadenina sa dá ocediť... Ukladám, som myslela že je to šľahačka, a to sú bielky. Asi by nemal dlho stáť, lebo bielky môžu pustiť. Ale o to sa už postaráme.


  • vierik, 6. novembra 2011 o 18:38
    Ďakujem za komentíky,@alexdidi zrnková káva pomletá najemno.@ancicka máš pravdu je to jednoduchšie postrúhať čokoládu,ale práve tá kávová poleva tomu dáva inú chuť.


  • vierik, 6. novembra 2011 o 18:45
    Dievčence, káva ide aj s usadeninou.@hubata bielky nepadnú lebo sú varené,vydrží pokiaľ sa nezje ...


  • danculka, 6. novembra 2011 o 18:48
    Vyzerá to super,ukladám...


  • 3sandra3, 6. novembra 2011 o 18:56
    vyzerá to veľmi dobre...a maslo pridávame do teplej polevy?


  • sladkacokolada, 6. novembra 2011 o 18:56
    hneď ako som ich zbadala, vedela som, že už som ich niekedy jedla , presne takto si ich pamatám, len neviem, či tie bielka treba najskor vyslahat a az potom varit nad parou, dakujem, ukladám


  • sladkacokolada, 6. novembra 2011 o 18:57
    a este musím napísať, že sa na ne tešííím:)


  • vierik, 6. novembra 2011 o 19:03
    @3sandra3 áno maslo ide do teplej polevy, a to maslo ju prechladí a může sa hneď opatrne polievať.@sladkacokolada áno bielka najskůr vyšľahať a potom variť do tuha,ako na šamróny.


  • elisticka, 6. novembra 2011 o 19:47
    super kolacik ukladam:-))


  • elekra, 6. novembra 2011 o 19:58
    My sme zo žĺtky pridávali do piškóty a bielka sme šľahali nad parou. A všetky vajcia boli minuté.


  • babkamt, 6. novembra 2011 o 20:02
    Fajnový koláčik.Ukladám,príležitostne aj vyskúšam.


  • zdenka1009, 6. novembra 2011 o 20:08
    Krásny zákusok. A tá čokoládová a biela farba sa strieda.Len si zobrať vidličku a ponúknuť sa.


  • betty21, 6. novembra 2011 o 20:11
    Vyzerá fantasticky a určite aj tak chutí a myslím, že ani nie je veľmi zložitý.


  • tatranka, 6. novembra 2011 o 20:14
    Krásny recept.Už ho mám uložený.


  • medovnicek, 6. novembra 2011 o 20:28
    vyzerá super, už aj ho odkladám, bielky mi zvyknú zvýšiť, určite vyskúšam


  • vierik, 6. novembra 2011 o 20:47
    Veľmi pekne Vám ďakujem za milé komentáre,nech sa Vám podarí a chutí,tak ako nám... :-)


  • ola111, 6. novembra 2011 o 21:51
    Krásny rez,musím ho vyskúšať:-)))


  • 3sandra3, 6. novembra 2011 o 21:56
    dobre, vierik , ďakujem, vyskúšam,,, je to nádherný zákusok


  • diabambulka, 6. novembra 2011 o 22:56
    krásny koláčik, keďže mávam bielka aj v mraze čo neminiem, nemusím si lámať hlavu čo s nimi, tu je nejaký fantastický koláčik so super polevou, šup do kuchárskej knihy:-)
    elekra chcem sa opýtať, vy ste robili spodné cesto bez bielkov a tie ste minuli na plnku, alebo ste pridali ešte aj žĺtka čo zostali z plnky ( ak neboli navyše samostatné bielka ) ??? ďakujem


  • tinca, 7. novembra 2011 o 00:10
    @vierik krásny zákusok, kolegyňa ho robievala keď mala sviatok, ale dodnes som sa k nemu nedostala a pekné foto :)


  • sneica, 7. novembra 2011 o 06:47
    tak strasne chutne vyzera...kk


  • vavan, 7. novembra 2011 o 18:39
    toto robievala moja babka Ďakujem za pripomenutie.


  • matased, 8. novembra 2011 o 17:38
    jééééééééj, aký zaujímavý receptík. Veľmi rada si ho uložím a vyskúšam.


  • akeber, 20. novembra 2011 o 10:47
    mňam...ukladám krásne


  • cica2, 20. novembra 2011 o 14:52
    vyzerá krásne a ešte kávová poleva...kk:)


  • heureka, 4. decembra 2011 o 19:09
    Vyzeraju krásne a sú velmi dobré!
    Presne takéto piekla aj moja mamicka a musela skryt pred nami,aby sme nezjedli na druhy den,ale ja som si ich vzdy nasla...
    Bielky mam zmrazené urcite upeciem aj recept odlozim.Dakujem za recept.


  • heureka, 29. januára 2012 o 20:00
    Aj moja mamicka piekla presne takéto,pripomína detsvo. Vyzerajú fantasticky!!


  • ethanel, 6. marca 2012 o 17:35
    Tento poznam mamka mi ho robila casto ... tento tiez vyzera fantasticky ;)


  • klaura, 8. marca 2012 o 09:41
    mňam, vyzerá veľmi dobre ... vyskúšam ho ... :)


  • stacy77777, 19. apríla 2012 o 11:18
    vyzerá krásne...ukladám


  • mariaklara, 3. mája 2012 o 11:36
    No a tento, vyzerá úžasne.


  • marijanna, 17. júna 2012 o 22:35
    tento skusim,ukladam,viackrat mi ostanu bielka a neviem co s nimi tak uz bedem vediet ;) vdaka


  • rea1, 6. novembra 2012 o 13:51
    u nás sa tomuto koláču hovorilo ľadové rezy alebo ľadové kocky. tiež to nemalo nikdy dlhého trvania, byl sežrán bleskovo. veru si ho pripomeniem a spravím.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist