Indiánske rezy

Indiánske rezy
Foto: vierik
vierikVierik, recept pridal: 6. novembra 2011 15:41Ďalšie jeho recepty

Receptík mám dlhšiu dobu,pečiem ho väčšinou keď mám zvyšné bielka.

Suroviny

40-50
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Urobíme si tmavú piškótu klasickým spôsobom,samozrejme aj 5 PL práškový cukor.Upečieme,necháme vychladnúť a potrieme džemom.

2

Bielka s kryštálovým cukrom uvaríme nad parou do tuha.(Tak ako do šamrónov) Občas premiešame a necháme vychladnúť.Keď je vychladnutý natrieme na piškótu.

3

Polevu si urobíme takto:zrnkovú kávu zalejeme vriacou vodou,pridáme kryštálový cukor a uvaríme sirup.Do toho dáme kakao,premiešame,odstavíme a pridáme maslo.Ešte teplé rovnomerne natrieme na sneh,nesmie vychladnúť lebo by sa zle rozotierala.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 6. novembra 2011 o 17:55
    Vyzerá veľmi dobre....mám tomu rozumieť tak,že v poleve sú aj tie zrnká kávy?


  • ancicka, 6. novembra 2011 o 18:01
    Ja sa netrápim s polevou,iba nastruhám čokoládu a tiež to dobré vyzerá a aj lepšie sa krája,Pretože bielková pena je mäkká.


  • dorisa, 6. novembra 2011 o 18:08
    Ukladám si receptík, vyskúšam,koláč sa mi páči.


  • marianne69, 6. novembra 2011 o 18:10
    poznam, je vyborny,robievame tak ako @ancicka ,tiez cokoladu struham


  • forneta, 6. novembra 2011 o 18:13
    neviem či to bolo presne toto ale chutilo mi to... KK ;))


  • klaura, 6. novembra 2011 o 18:21
    vyzerá výborne ... myslím, že do polevy ide lyžica kávy ... usadenina ostane na dne ... ukladám si ...


  • orchidea, 6. novembra 2011 o 18:29
    Tento koláčik mi pripomína detstvo, u nás doma bol často pekávaný lebo sme ho mali veľmi radi. Veru som naň už aj zabudla, ďakujem za pripomenutie.


  • hubata, 6. novembra 2011 o 18:32
    usadenina sa dá ocediť... Ukladám, som myslela že je to šľahačka, a to sú bielky. Asi by nemal dlho stáť, lebo bielky môžu pustiť. Ale o to sa už postaráme.


  • vierik, 6. novembra 2011 o 18:38
    Ďakujem za komentíky,@alexdidi zrnková káva pomletá najemno.@ancicka máš pravdu je to jednoduchšie postrúhať čokoládu,ale práve tá kávová poleva tomu dáva inú chuť.


  • vierik, 6. novembra 2011 o 18:45
    Dievčence, káva ide aj s usadeninou.@hubata bielky nepadnú lebo sú varené,vydrží pokiaľ sa nezje ...


  • danculka, 6. novembra 2011 o 18:48
    Vyzerá to super,ukladám...


  • 3sandra3, 6. novembra 2011 o 18:56
    vyzerá to veľmi dobre...a maslo pridávame do teplej polevy?


  • sladkacokolada, 6. novembra 2011 o 18:56
    hneď ako som ich zbadala, vedela som, že už som ich niekedy jedla , presne takto si ich pamatám, len neviem, či tie bielka treba najskor vyslahat a az potom varit nad parou, dakujem, ukladám


  • sladkacokolada, 6. novembra 2011 o 18:57
    a este musím napísať, že sa na ne tešííím:)


  • vierik, 6. novembra 2011 o 19:03
    @3sandra3 áno maslo ide do teplej polevy, a to maslo ju prechladí a může sa hneď opatrne polievať.@sladkacokolada áno bielka najskůr vyšľahať a potom variť do tuha,ako na šamróny.


  • elisticka, 6. novembra 2011 o 19:47
    super kolacik ukladam:-))


  • elekra, 6. novembra 2011 o 19:58
    My sme zo žĺtky pridávali do piškóty a bielka sme šľahali nad parou. A všetky vajcia boli minuté.


  • babkamt, 6. novembra 2011 o 20:02
    Fajnový koláčik.Ukladám,príležitostne aj vyskúšam.


  • zdenka1009, 6. novembra 2011 o 20:08
    Krásny zákusok. A tá čokoládová a biela farba sa strieda.Len si zobrať vidličku a ponúknuť sa.


  • betty21, 6. novembra 2011 o 20:11
    Vyzerá fantasticky a určite aj tak chutí a myslím, že ani nie je veľmi zložitý.


  • tatranka, 6. novembra 2011 o 20:14
    Krásny recept.Už ho mám uložený.


  • medovnicek, 6. novembra 2011 o 20:28
    vyzerá super, už aj ho odkladám, bielky mi zvyknú zvýšiť, určite vyskúšam


  • vierik, 6. novembra 2011 o 20:47
    Veľmi pekne Vám ďakujem za milé komentáre,nech sa Vám podarí a chutí,tak ako nám... :-)


  • ola111, 6. novembra 2011 o 21:51
    Krásny rez,musím ho vyskúšať:-)))


  • 3sandra3, 6. novembra 2011 o 21:56
    dobre, vierik , ďakujem, vyskúšam,,, je to nádherný zákusok


  • diabambulka, 6. novembra 2011 o 22:56
    krásny koláčik, keďže mávam bielka aj v mraze čo neminiem, nemusím si lámať hlavu čo s nimi, tu je nejaký fantastický koláčik so super polevou, šup do kuchárskej knihy:-)
    elekra chcem sa opýtať, vy ste robili spodné cesto bez bielkov a tie ste minuli na plnku, alebo ste pridali ešte aj žĺtka čo zostali z plnky ( ak neboli navyše samostatné bielka ) ??? ďakujem


  • tinca, 7. novembra 2011 o 00:10
    @vierik krásny zákusok, kolegyňa ho robievala keď mala sviatok, ale dodnes som sa k nemu nedostala a pekné foto :)


  • sneica, 7. novembra 2011 o 06:47
    tak strasne chutne vyzera...kk


  • vavan, 7. novembra 2011 o 18:39
    toto robievala moja babka Ďakujem za pripomenutie.


  • matased, 8. novembra 2011 o 17:38
    jééééééééj, aký zaujímavý receptík. Veľmi rada si ho uložím a vyskúšam.


  • akeber, 20. novembra 2011 o 10:47
    mňam...ukladám krásne


  • cica2, 20. novembra 2011 o 14:52
    vyzerá krásne a ešte kávová poleva...kk:)


  • heureka, 4. decembra 2011 o 19:09
    Vyzeraju krásne a sú velmi dobré!
    Presne takéto piekla aj moja mamicka a musela skryt pred nami,aby sme nezjedli na druhy den,ale ja som si ich vzdy nasla...
    Bielky mam zmrazené urcite upeciem aj recept odlozim.Dakujem za recept.


  • heureka, 29. januára 2012 o 20:00
    Aj moja mamicka piekla presne takéto,pripomína detsvo. Vyzerajú fantasticky!!


  • ethanel, 6. marca 2012 o 17:35
    Tento poznam mamka mi ho robila casto ... tento tiez vyzera fantasticky ;)


  • klaura, 8. marca 2012 o 09:41
    mňam, vyzerá veľmi dobre ... vyskúšam ho ... :)


  • stacy77777, 19. apríla 2012 o 11:18
    vyzerá krásne...ukladám


  • mariaklara, 3. mája 2012 o 11:36
    No a tento, vyzerá úžasne.


  • marijanna, 17. júna 2012 o 22:35
    tento skusim,ukladam,viackrat mi ostanu bielka a neviem co s nimi tak uz bedem vediet ;) vdaka


  • rea1, 6. novembra 2012 o 13:51
    u nás sa tomuto koláču hovorilo ľadové rezy alebo ľadové kocky. tiež to nemalo nikdy dlhého trvania, byl sežrán bleskovo. veru si ho pripomeniem a spravím.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist