Kuracie karí

Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie (videorecept)

Autor receptu: slobodaasolidarita

Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal si ho v reštaurácii, ale bolo príliš suché, tak ho čašníkovi vrátil. Čašník nevedel, čo má s jedlom robiť, aby malo viac šťavy, tak spravil prvé, čo mu napadlo - vylial do neho za tanier paradajkovej polievky, dokorenil a zobral späť Alimu, ktorý sa do jedla okamžite zamiloval.

5
porcií

Postup

  1. Zmiešame nastrúhaný cesnak, zázvor a všetky koreniny. Vo väčšej miske vymiešame jogurt a polovičku koreniacej zmesi a pridáme nakrájané kuracie mäso. Necháme zakryté 4 hodiny v chladničke.
  2. Na prepustenom masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a chvíľu povaríme.
  3. Do tejto zmesi pridáme marinované mäso, premiešame ho so zmesou a chvíľu povaríme.
  4. Pridáme zvyšok koreniacej zmesi, paradajky z konzervy a za občasného miešania varíme na miernom ohni cca 30 minút.
  5. Na záver pridáme smotanu a nasekaný koriander. Servírujeme s uvarenou ryžou Basmati.
  6. TIP majstra Ihnačáka: Do ryže primiešajte čerstvý koriander, krásne ju prevonia.