Hydinová roláda

Autor receptu: redakcia

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, okoreníme čiernym a karí korením.
  2. Na vrchnej časti paradajok narežeme nožom krížik, zalejeme ich vriacou vodou a ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky.
  3. Ošúpanú cibuľku nadrobno nasekáme. Očistený cesnak najemno rozotrieme. Fenikel očistíme, odstránime koštiaľ a nakrájame ho na prúžky. Olivy nasekané nadrobno. Bylinky opláchneme, vyžmýkame a tiež nadrobno nasekáme.
  4. Všetky prísady potom zmiešame s vajcom a strúhankou. Zmesou potrieme morčacie prsia, pritom však necháme asi 2 cm široký okraj čistý.
  5. Nakoniec mäso stočíme do rolády a špirálovite ho ovinieme kuchynskou niťou a zviažeme. Roládu napichneme na špajľu a pečieme na grile asi hodinu.
  6. Pritom ju často otáčame, pravidelne potierame olejom a občas posypeme rozmarínom. Nakoniec necháme upečenú roládu chvíľu odpočívať, až potom ju nakrájame na plátky a podávame.