Hydinová roláda
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, okoreníme čiernym a karí korením.
- Na vrchnej časti paradajok narežeme nožom krížik, zalejeme ich vriacou vodou a ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky.
- Ošúpanú cibuľku nadrobno nasekáme. Očistený cesnak najemno rozotrieme. Fenikel očistíme, odstránime koštiaľ a nakrájame ho na prúžky. Olivy nasekané nadrobno. Bylinky opláchneme, vyžmýkame a tiež nadrobno nasekáme.
- Všetky prísady potom zmiešame s vajcom a strúhankou. Zmesou potrieme morčacie prsia, pritom však necháme asi 2 cm široký okraj čistý.
- Nakoniec mäso stočíme do rolády a špirálovite ho ovinieme kuchynskou niťou a zviažeme. Roládu napichneme na špajľu a pečieme na grile asi hodinu.
- Pritom ju často otáčame, pravidelne potierame olejom a občas posypeme rozmarínom. Nakoniec necháme upečenú roládu chvíľu odpočívať, až potom ju nakrájame na plátky a podávame.
|