Hustá šošovicová polievka

Hustá šošovicová polievka
Foto: lenkac
lenkacLenkac, recept pridal: 5. decembra 2012 21:54Ďalšie jeho recepty

Najprv to malá byť len polievka, potom to vyzeralo na prívarok, ale nakoniec je to trošku hustejšia polievočka :) ale výborná, rýchla a lacná.. Vhodná aj ako polievka a zároveň ako hlavné jedlo, keď sa k tomu dá chlebík.

Suroviny

5
porcií
10
minút
príprava
30-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Namočíme si šošovicu asi tak na pol hodinku. Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame cibuľu, zeleninu a zemiaky.

2

Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme šošovicu, ktorá sa predtým vymočila. Pár minút popražíme.

3

Pridáme nakrájanú zeleninu (mrkva, petržlen a zemiaky). Tiež chvíľku popražíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nové korenie a bobkový list.
Hustá šošovicová polievka  - obrázok 3

4

Trošku som podvádzala a pridala som vegetu :)

5

Zalejeme vodou a varíme, kým šošovica a zelenina nezmäkne.
Hustá šošovicová polievka  - obrázok 5

6

Keď sa šošovica varila, pridala som jeden pretlačený cesnak, až ho nie je moc cítiť a nech sa prevarí.

7

Keď je šošovica mäkká, pridáme ocot, trošku cukru a v prípade potreby ešte dosolíme a okoreníme.

8

Na záver spravíme zápražku. Na olej, múka, mletá červená paprika a trošku teplej vody. Zápražku cez sitko dáme do polievočky a ešte tak 10 min povaríme.

9

Prílohu som zvolila zemiakovú placku z predošlého dňa a čerstvý chlieb.

10

Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rea1, 6. decembra 2012 o 08:29
    v poslednom čase sa takýmito polievkami živím permanentne, či už so šošovicou alebo s fazuľou, ovšem s troškou zmien: dávam mrkvu, petržlen, zeler a kaleráb, 2/3 každej zeleniny nastrúham, zvyšok pokrájam na nie veľké kocky. pór a cesnak. všetku zeleninu tiež najprv popražím na troche oleja. zemiak nedávam, len občas sušené huby, občas krúpy (č. 10). ak mám a spomeniem si, dám aj pár malých hlavičiek kelu. nesolím, u nás si prisolí každý sám podľa chuti, lebo ja si nesolím vôbec. nedávam žiadnu zápražku, polievka je od postrúhanej zeleniny dosť hustá. zeleniny dávam veľa-veľa, tak miesto chleba si radšej vylovím "husté", čiže hŕŕŕbu zeleniny. včera som si navarila hrniec šošovicovej s trochou krúp a hríbov. budem sa tým úplne bez hanby tlačiť aj tri dni. mlask. :-)))


  • mirkamt, 6. decembra 2012 o 09:28
    Lenkac, aj takáto sa mi páči, ukladám pre inšpiráciu ;-)


  • turistka, 6. decembra 2012 o 10:27
    Dobrý deň@Lenkac , zas som objavila dobrého rodinného poradcu - čo dnes k obedu, vybrala som si Tvoju šošovicovú polievku. Je taká vegetariánska, dosiaľ som vždy robila s údeninou. Myslím, že si nás na Vareche dosť naštartovala :-)


  • lenkac, 6. decembra 2012 o 11:05
    super, som rada, že sa páči :)


  • micanela, 9. júla 2014 o 15:02
    krasna, presne ako robi moj otec a s kusom chleba fakt na obed staci



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist