Hustá šošovicová polievka

Hustá šošovicová polievka
Foto: lenkac
lenkacLenkac, recept pridal: 5. decembra 2012 21:54Ďalšie jeho recepty

Najprv to malá byť len polievka, potom to vyzeralo na prívarok, ale nakoniec je to trošku hustejšia polievočka :) ale výborná, rýchla a lacná.. Vhodná aj ako polievka a zároveň ako hlavné jedlo, keď sa k tomu dá chlebík.

Suroviny

5
porcií
10
minút
príprava
30-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Namočíme si šošovicu asi tak na pol hodinku. Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame cibuľu, zeleninu a zemiaky.

2

Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme šošovicu, ktorá sa predtým vymočila. Pár minút popražíme.

3

Pridáme nakrájanú zeleninu (mrkva, petržlen a zemiaky). Tiež chvíľku popražíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nové korenie a bobkový list.
Hustá šošovicová polievka  - obrázok 3

4

Trošku som podvádzala a pridala som vegetu :)

5

Zalejeme vodou a varíme, kým šošovica a zelenina nezmäkne.
Hustá šošovicová polievka  - obrázok 5

6

Keď sa šošovica varila, pridala som jeden pretlačený cesnak, až ho nie je moc cítiť a nech sa prevarí.

7

Keď je šošovica mäkká, pridáme ocot, trošku cukru a v prípade potreby ešte dosolíme a okoreníme.

8

Na záver spravíme zápražku. Na olej, múka, mletá červená paprika a trošku teplej vody. Zápražku cez sitko dáme do polievočky a ešte tak 10 min povaríme.

9

Prílohu som zvolila zemiakovú placku z predošlého dňa a čerstvý chlieb.

10

Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rea1, 6. decembra 2012 o 08:29
    v poslednom čase sa takýmito polievkami živím permanentne, či už so šošovicou alebo s fazuľou, ovšem s troškou zmien: dávam mrkvu, petržlen, zeler a kaleráb, 2/3 každej zeleniny nastrúham, zvyšok pokrájam na nie veľké kocky. pór a cesnak. všetku zeleninu tiež najprv popražím na troche oleja. zemiak nedávam, len občas sušené huby, občas krúpy (č. 10). ak mám a spomeniem si, dám aj pár malých hlavičiek kelu. nesolím, u nás si prisolí každý sám podľa chuti, lebo ja si nesolím vôbec. nedávam žiadnu zápražku, polievka je od postrúhanej zeleniny dosť hustá. zeleniny dávam veľa-veľa, tak miesto chleba si radšej vylovím "husté", čiže hŕŕŕbu zeleniny. včera som si navarila hrniec šošovicovej s trochou krúp a hríbov. budem sa tým úplne bez hanby tlačiť aj tri dni. mlask. :-)))


  • mirkamt, 6. decembra 2012 o 09:28
    Lenkac, aj takáto sa mi páči, ukladám pre inšpiráciu ;-)


  • turistka, 6. decembra 2012 o 10:27
    Dobrý deň@Lenkac , zas som objavila dobrého rodinného poradcu - čo dnes k obedu, vybrala som si Tvoju šošovicovú polievku. Je taká vegetariánska, dosiaľ som vždy robila s údeninou. Myslím, že si nás na Vareche dosť naštartovala :-)


  • lenkac, 6. decembra 2012 o 11:05
    super, som rada, že sa páči :)


  • micanela, 9. júla 2014 o 15:02
    krasna, presne ako robi moj otec a s kusom chleba fakt na obed staci



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist