Hustá šošovicová polievka

lenkacLenkac, 32 ročná žena, Žilina, 5. decembra 2012 21:54
Ďalšie jej recepty »

Hustá šošovicová polievka Foto: lenkac

Najprv to malá byť len polievka, potom to vyzeralo na prívarok, ale nakoniec je to trošku hustejšia polievočka :) ale výborná, rýchla a lacná.. Vhodná aj ako polievka a zároveň ako hlavné jedlo, keď sa k tomu dá chlebík.

5
porcií
10 min
príprava
30-40 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1/3 sáčku
1 ks
1 ks
3 ks (stredné)
1-2 PL
štipka
 zápražka
 zápražka
 zápražka
3 ks
4 ks
Príloha:

Postup prípravy

  1. 1

    Namočíme si šošovicu asi tak na pol hodinku. Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame cibuľu, zeleninu a zemiaky.

  2. 2

    Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme šošovicu, ktorá sa predtým vymočila. Pár minút popražíme.

  3. 3

    Pridáme nakrájanú zeleninu (mrkva, petržlen a zemiaky). Tiež chvíľku popražíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nové korenie a bobkový list.

    Hustá šošovicová polievka  - obrázok 3
  4. 4

    Trošku som podvádzala a pridala som vegetu :)

  5. 5

    Zalejeme vodou a varíme, kým šošovica a zelenina nezmäkne.

    Hustá šošovicová polievka  - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa šošovica varila, pridala som jeden pretlačený cesnak, až ho nie je moc cítiť a nech sa prevarí.

  7. 7

    Keď je šošovica mäkká, pridáme ocot, trošku cukru a v prípade potreby ešte dosolíme a okoreníme.

  8. 8

    Na záver spravíme zápražku. Na olej, múka, mletá červená paprika a trošku teplej vody. Zápražku cez sitko dáme do polievočky a ešte tak 10 min povaríme.

  9. 9

    Prílohu som zvolila zemiakovú placku z predošlého dňa a čerstvý chlieb.

  10. 10

    Dobrú chuť :)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist