Hustá gulášová polievka z mletého mäsa fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 14. októbra 2014

Keď mám viac mletého mäsa a nechce sa mi nejako špeciálne robiť tak si robím guľášovú polievku s pečivom. Toho keď si dám plnú Zobraziť celý popisKeď mám viac mletého mäsa a nechce sa mi nejako špeciálne robiť tak si robím guľášovú polievku s pečivom. Toho keď si dám plnú misku a tri rožky k tomu mám dosť.Nemusím nič iné variť. Polievka mi však nesmie chýbať ani deň pre mňa je to základ. Toto som varil v 5 litrovom hrnci.

8-10
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg mix
7-9 ks stredné veľké
1,5 l
2 PL mletá
1 PL
2 ČL
2 PL
4 PL
2 ks stredne veľká
1 ks čerstvá
1 ks
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Deň vopred so si urobil vývar s orezov s hovädziny. Ráno som mleté mleté mäso zamiešal s majoránom, rascou, paprikou mletou, mletým čiernym korením a osolil. Cesnak som nasekal na malé kúsky a tiež tam primiešal. Takto zmiešané som nechal postať dve hodiny.

    Hustá gulášová polievka z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po dvoch hodinách so nakrájal cibule a orestoval na kašu.

    Hustá gulášová polievka z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cibule som vložil zarobené mäso ktoré postalo v chlade chvíľu ho podusil pozor nesmie prihorieť je to ochutené tak aby to nezhorklo a zalial vývarom ktorý som deň vopred zarobil a do neho nakrájal mrkvu a petržlen. A dal som to variť.

    Hustá gulášová polievka z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ som si očistil zemiaky a pokrajal, ktoré dám do polievky.

    Hustá gulášová polievka z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tieto zemiaky dám až tak po 15 minútach varenia mäsa a po ich pridaní to ešte povarím asi 15 minút okoštujem zemiak. Keď je zemiak uvarený ešte dochutím soľou a majoránom odstavím zo sporáka a ide sa papkať. Dobrú chuť aj Vám prajem.

Diskusia k receptu

smejkad
pride mi to velmi sikovny recept, chutna rychlovka, ja sice majoranku ee, ale inak sa mi velmi paci, urcite vyskusame :-)
yogicek
@patroveckypitrs
Drahý priateľu musím Ťa pochváliť lebo aj ja takú robím. Dá sa povedať, že v podstate identickú čo sa týka zloženia surovín. Je to výborná rýchlovka. Akurát neviem či si zabudol alebo nedávaš cesnak. Ja bez cesnaku ani ránu. Máš u mňa 5*. Pekný deň Ti prajem.
patroveckypitrs
pre @yogicek vďaka za upozornenie cesnak mi vypadol s receptu a sice zabudol som ho tam napísať. Veď aj ja si neviem predstaviť recept bez tohto kráľa kuchyne. Už to aj idem prepísať.
tinca
@patroveckypitrs moja priateľka robí aj segedínsky guláš z mletého mäsa. Najmä ak potrebuje rýchlo uvariť. Jedla som ho bol veľmi dobrý. Páči sa mi aj tvoj nápad s gulášom.Vyskúšam:)
gubics
Nikdy som takto gulášovú polievku nerobila,ale musím vyskúšať, táto sa aspoň rýchle uvarí. Mletú papriku môžeš pridať tesne pred podliatim mäska, potom sa určite nepripáli a nebude horká.
patroveckypitrs
Pre@gubics to mi je známe s tou paprikou ale keď ju pridám tesné pred podliatim bude to iná chuť takto je to fajnovučke paprikové to mäsko.
capko
Ja sa pominiem to je dobré. Ukladám a 5*
rea1
vývary nemusím, akosi ma neoslovujú ale gulášovky, držkovky, kapustnice a také - to áno, môže byť aj vo väčších množstvách. takže za tento recept ti udeľujem 5* a výrazný červený bod. len ja si tam musím pridať aj zeler, lebo kde je mrkva a petržlen (hoci ja radšej paštrnák), tam musí byť aj zeler. podľa mojej chuti. a samozrejme veľa cesnaku. :-))
jofolit
To vyzerá zaujímavo musím skúsiť. Ukladám do kk máš ***** za nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia