Huspeninová vežička s vínovým želé

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 30. novembra 2016
Huspeninová vežička s vínovým želé
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
15 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
100 g
1 strúčik
1 ks
Na želé kocky:
150 g
6 plátkov
100 ml




Postup

  1. 1

    V studenej vode umyjeme a dočistíme bravčové koleno a paprčky. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme do varu. Pridáme celú cibuľu, cesnak, bobkový list, nové a čierne korenie, soľ a veľmi pomaly varíme 7–8 hodín.

  2. 2

    Po dovarení mäso a paprčky vyberieme a vzniknutý vývar dochutíme podľa vlastnej chuti. Mäso oberieme od kostí, vložíme do formičiek a zalejeme precedeným vývarom. Formičky dáme do chladu a necháme tuhnúť aspoň 12 hodín. Pri podávaní vyklopíme z formičky a podávame s opečenou cibuľou a octom.

  3. 3

    Želé kocky: Z vody a cukru uvaríme cukrovú vodu a necháme ju vychladiť. Plátky želatíny zalejeme ružovým vínom zmiešaným s cukrovou vodou a nalejeme do formičiek. Necháme zatuhnúť a podávame k huspenine.

Diskusia k receptu

haji
Oh, ta se povedla, strouhla bych kousek křenu...hmm