Huspeninka s cviklovým šalátom fotorecept

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. februára 2016
Huspeninka s cviklovým šalátom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 g
80 g
20 g
200 g
400 g




Postup

  1. 1

    Do studenej vody dáme koleno, paprčky, zeleninu a koreniny. Varíme, po polhodine vyberieme koreňovú zeleninu, aby sa nerozvarila. Mäso varíme, až kým neodpadne od kosti.


  2. 2

    Nakrájame mäso aj zeleninu, vkladáme do nádob a zalejeme vývarom. V chlade necháme stuhnúť.


  3. 3

    Cviklu varíme do polomäkka asi hodinu, vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Dochutíme rascou, soľou a octom.


Diskusia k receptu