Huspenina či aspik po domáckyfotorecept

tunde1977 - fotkatunde1977, 12. septembra 2011
Huspenina či aspik po domácky(fotorecept)
Foto: tunde1977

Tento recept pochádza od mojej ,,prasvokry :) ,, nikdy som nemala rada aspik kým som tento neochutnala. Trvá to dlhšie, ale nakoniec budete na Zobraziť celý popisTento recept pochádza od mojej ,,prasvokry :) ,, nikdy som nemala rada aspik kým som tento neochutnala. Trvá to dlhšie, ale nakoniec budete na seba hrdý, podobne ako ja!

10 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (, kosti, uši, chvost môžu byť údené)
čím viac
1 veľká
5 strúčikov
1
10 zrniek




Postup

  1. 1

    Teda vopred pripravíme suroviny: Bravčová koža -čím viac tým bude aspik skôr hustejší , bravčové mäso- môže byť údené aj surové/ stehno,koleno,chvost,uši/ pred varením vždy očistíme a umyjeme. Soľ- podľa chuti,čierne korenie celé, 1 cibuľa, 1bobkový list, 5 strúčikov cesnaku v celku, čili paprička - !!!pozor počas varu odstrániť !

  2. 2

    Všetky suroviny vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou tak aby voda prekryla suroviny asi o 5cm nad hladinou. !!! Ak pridáme príliš veľa vody, aspik sa nevytvorí!!!

  3. 3

    Na miernom ohni varíme 5-6 hodín. Ak sa nám pri okoštovaní zlepia pery asi po 4 hodín varenia aspiku, môžme si byť istý že sa nám varenie aspiku darí. Nemaj strach! pri porciovaní do tanierov to ešte vyzerá ako klasická mäsová polievka, až po vychladnutí stuhne :)) Do tanierov pridaj mäso, kožu, varené vajíčka na ozdobu. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré! A kde ti to v tomto teplom počasí tuhlo?
zinnajdha
u nás sa tomu hovorí huspenina... prečo to nazývaš "húspenina"?
tunde1977
Evanaaa, prv som to dala do špajze kým vychladne a potom a do chladničky :)
zinnajdha, pravopisná chyba! idem to opraviť :) ďakujem za upozornenie.
robin90
ja som robila manželovy na oslavu .Do pekača (na kolače)som naliala trocha huspeniny nechala som to vachladnut potom som tam naukladala (rozdelila som si pelač na 12porciji )vajičko ,do šunkovej salami som dala trocha zemiakovho šalatu urobila som take rolky,potom som tam dala kapiu cibulu všetko na kolieska a na pasiky .A nakoniec som zaliala znova huspeninou .Bolo to ako ruske vajce len podlhovaste bolo to perfektne mnam asi si spravime doma znova
tunde1977
To teda mohlo krásne vyzerať, dala si dobrý nápad. Nabudúce to spravím tak :)