Husacina na cibuli s hríbovou roládou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú cibuľu poukladáme husacie stehná a pridáme masť. Husacie stehná potrieme mliekom a dáme piecť. Takto pečieme v rúre asi 1,5 hodiny prikryté. Počas pečenia stehná potierame mliekom. Nakoniec dopečieme stehná odokryté.
  2. Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a najemno postrúhame. Pridáme vajcia, hrubú múku a vypracujeme cesto. Počas miešania pridáme vlažné maslo, soľ a polohrubú múku. Do cesta môžeme nastrúhať trocha muškátového orieška. Dáme na 20 minút odpočinúť do chladničky.
  3. Na masti opražíme huby nakrájané na väčšie kúsky a potom pridáme trochu pokrájanej cibule. Dozlata opražené huby osolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
  4. Odležané zemiakové cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Huby rovnomerne rozložíme na cesto a dobre zrolujeme. Roládu zvinieme do potravinárskej fólie a konce zaviažeme. Varíme na pare asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré môžeme pred podávaním ešte opiecť na masti z oboch strán.
  5. Výpek z husacích stehien aj s cibuľou rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Do omáčky pridáme najemno posekaný čerstvý majorán.