Husacie stehno

Husacie stehno s kapustovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Postup

  1. Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.
  2. Ošúpeme a vydlabeme jadierka a dužinu z tekvice hokkaido, nakrájame ju na kocky. Polovicu odoberieme, z druhej polovice urobíme pyré. Pyré pripravíme tak, že kocky vložíme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Potom uvarené kocky rozmixujeme, pridáme kokosový sirup a soľ. Dochutíme smotanou na šľahanie a kúskom masla. Druhú polovicu kociek uvaríme domäkka a vložíme do pripraveného pyré.
  3. V hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme červenú kapustu, soľ, cukor a čierne korenie, uvaríme domäkka. Pridáme ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povaríme, rozmixujeme a pridáme maslo a krupicu. Z tejto masy pomocou lyžičky vytvarujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej vody. Varíme, až kým nevyplávajú na povrch.