Husacie stehno
Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup- Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri
150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme
stehno medom.
- Ošúpeme a vydlabeme jadierka a dužinu
z tekvice hokkaido, nakrájame ju na kocky. Polovicu odoberieme,
z druhej polovice urobíme pyré.
Pyré pripravíme tak, že kocky vložíme do hrnca s vodou
a uvaríme domäkka. Potom uvarené kocky rozmixujeme,
pridáme kokosový sirup a soľ. Dochutíme smotanou na
šľahanie a kúskom masla. Druhú polovicu kociek uvaríme
domäkka a vložíme do pripraveného pyré.
- V hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme červenú
kapustu, soľ, cukor a čierne korenie, uvaríme domäkka. Pridáme
ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povaríme, rozmixujeme
a pridáme maslo a krupicu. Z tejto masy pomocou
lyžičky vytvarujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej
vody. Varíme, až kým nevyplávajú na povrch.
|