Husacie pečienky so slivkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šálku bulguru uvaríme v osolenej vode so štipkou kurkumy podľa návodu na obale. Čas varenia je rôzny, závisí od hrúbky bulguru. Po dovarení necháme vychladnúť.


  2. Medzitým papriku, reďkovky, jarnú cibuľku, paradajku, uhorku, vňať nakrájame a spolu s olivovým olejom a citrónovou šťavou namiešame salsu. Podľa chuti dochutíme. Na troške oleja v rozohriatej panvici urestujeme na mesiačiky nakrájané slivky. Vyberieme z panvice.


  3. Do panvice dáme očistené, na väčšie kusy nakrájané pečienky a na miernom ohni dusíme. Pred dokončením podlejeme portským vínom, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme restované slivky. Vlažný bulgur premiešame s primeraným množstvom salsy a podávame s horúcou pečienkou, so slivkami a zredukovanou omáčkou z panvice.