Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom

Branislav Križan
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009
Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Foto: Pravda - Marek Velček
6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
20 g
4 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie physalis, podlejeme suchým vínom Sauvignon Prestige Gold 08 a necháme variť asi 10 minút. Po uvarení rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko, aby v omáčke nezostali zrniečka.

  2. 2

    Husaciu pečeň nakrájame na 100–gramové plátky a na mierne rozohriatej panvici opečieme z oboch strán. Pečeň opečieme tak, aby nezostala ani surová, ale veľmi suchá. Po upečení pečeň osolíme a servírujeme ju na toaste z bagety, ktorú opečieme na masle.

  3. 3

    Všetko pekne naservírujeme a podávame s vychladeným sauvignonom radu Prestige Gold 08, ktorý krásne doladí chuť do jedla. Omáčka z physalisu má veľmi vhodnú chuť – pripomína úplne zrelý egreš.

  4. 4

    Náš tip: Husaciu pečeň solíme až po tepelnej úprave, aby nezostala tvrdá.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia