Husacia pečeň
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Slovenská jeseň
bez husaciny
a kačaciny – rodinného
striebra gastronómie?
To jednoducho nejde.
Ja však do tradičnej
podoby „hodov“ rád
primiešam aj poriadnu
dávku fantázie,
nadšenia a odvahy...
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie
plátky, do ktorých urobíme zárezy, okoreníme
soľou a čiernym korením. V hrnci
necháme zohriať hnedý cukor, pridáme calvados
a maslo, zalejeme smotanou na varenie.
Zmes necháme varením zhustnúť.
- Na panvici rozohrejeme cukor, vložíme
doň ošúpané jabĺčka nakrájané na plátky,
ktoré opečieme z obidvoch strán.
- Medzitým na ďalšej panvici sprudka opečieme
plátky husacej pečene, do ktorej opatrne
prilejeme calvados. Opečenú pečeň
podávame prekladanú kúskami jabĺk a preliatu
omáčkou calvados.