Husacia pečeň

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy...

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, do ktorých urobíme zárezy, okoreníme soľou a čiernym korením. V hrnci necháme zohriať hnedý cukor, pridáme calvados a maslo, zalejeme smotanou na varenie. Zmes necháme varením zhustnúť.
  2. Na panvici rozohrejeme cukor, vložíme doň ošúpané jabĺčka nakrájané na plátky, ktoré opečieme z obidvoch strán.
  3. Medzitým na ďalšej panvici sprudka opečieme plátky husacej pečene, do ktorej opatrne prilejeme calvados. Opečenú pečeň podávame prekladanú kúskami jabĺk a preliatu omáčkou calvados.