Husacia pečeň po dolniacky (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

robievala to moja nebohá starká z dolniakov, ja som o tomto jedle básnila mojej susede, ktorá tiež pochádza z dolniakov, a tak sme to spolu dáko ukuchtili a veru že je to riadna dobrôtka tu je recept .....

4
porcie
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú pečeň ( takú obyčajnú nie z vykŕmenej husi) vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. Pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom.
  2. husacie chrbty vypečieme aby sme získali krásnu voňavú masť pridáme cibuľku (nemusíme len môžeme pridať rovno husaciu masť)
  3. masť v hrnci zohrejeme na vysokú teplotu (čas je 16:29 pre info ako rýchlo sa to urobí len je dôležitá tá vysoká teplota masti ináč by bola pečeň tvrdá) vložíme umyté osušené pečene v celku ( ja som použila kačaciu pečeň)
  4. poobraciame zo všetkých strán čas 16:31
  5. hotová čas: 16:33 skúška vyberieme 1 pečeň a pichneme do nej keď nevyteká krv je hotová
  6. Hotovo. Je veľmi jemná. Podáva sa zaliate masťou a jeme s lokšami, alebo chlebom. Ak to nezjeme hneď sa dá skladovať zaliata v masti. Je to výborné aj studené, aj natretá masťna chlebe a pečienky nakrájané na tom. Inú pečeň ako husaciu a kačaciu neodporúčam.