Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej vode a dosucha utrieme. Osolíme, posypeme...... a odložíme do chladničky. Sadlo umyjeme, pokrájame na väčšie
kocky, vložíme do primerane veľkej nádoby, podlejeme trochou vody a necháme piecť. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak a vypečieme.
- Husaciu pečienku vyberieme z chladničky, vložíme do nádoby a zalejeme precedenou vypečenou husacou masťou, pridáme bobkový list, čierne korenie, umyté a nakrájané jablko, papriku a paradajku. Nádobu vložíme rúry a upečieme. Keď sa husacia pečienka dopečie, vyberieme ju z masti, preložíme do inej nádoby a necháme vychladnúť.
- Masť precedíme cez husté sitko. Keď pečienka vychladne, zalejeme ju masťou a uložíme do chladničky. Podávame s chrumkavo upečenou cibuľou, môžeme pridať aj zelenú papriku a paradajky.
|