Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej vode a dosucha utrieme. Osolíme, posypeme...... a odložíme do chladničky. Sadlo umyjeme, pokrájame na väčšie kocky, vložíme do primerane veľkej nádoby, podlejeme trochou vody a necháme piecť. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak a vypečieme.
  2. Husaciu pečienku vyberieme z chladničky, vložíme do nádoby a zalejeme precedenou vypečenou husacou masťou, pridáme bobkový list, čierne korenie, umyté a nakrájané jablko, papriku a paradajku. Nádobu vložíme rúry a upečieme. Keď sa husacia pečienka dopečie, vyberieme ju z masti, preložíme do inej nádoby a necháme vychladnúť.
  3. Masť precedíme cez husté sitko. Keď pečienka vychladne, zalejeme ju masťou a uložíme do chladničky. Podávame s chrumkavo upečenou cibuľou, môžeme pridať aj zelenú papriku a paradajky.