Husacia pečeň na grilovanom ovocí

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 18. októbra 2015
Husacia pečeň na grilovanom ovocí
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
0,5 kg (alebo kačacia)
100 g
60 g
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň vložíme do vriacej osolenej vody spolu s masťou v pomere 1:1 a bylinkami, po 20 minútach varenia hrniec s pečeňou odstavíme na 15 minút, potom pečeň vyberieme a necháme na chladnom mieste stuhnúť.

  2. 2

    Čerstvé ovocie nakrájame na menšie kocky. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme ovocie a necháme spojiť.

  3. 3

    Na ozdobu posypeme vlašskými orechmi a čerstvými bylinkami. Pripravenú pečeň a ovocie podávame na opečených bagetkách.

Diskusia k receptu

mirop
no... vabne to podla mna nevyzera...
kefir
Dobrý deň. V ŽIADNOM PRÍPADE NEKONZUMOVAŤ pečene akéhokoľvek živočícha. Ak by ste videli to čo my na mikrobiológii aký "humus" sa ukladá v pečeni organizmov do úst by ste to nedali. Toxíny, odumreté, červené krvinky, koagulovaná krv, odpad imunitných buniek a iné zložky.
smejkad
@kefir , a ty nevies, aky humus sa nachadza v tvojom tele, ze si tak veselo pobehujes po maticke zemi akoby sa nechumelilo?
ci sa teraz, ked ti to docvakne, holymi rukami roztrhas na kusky a odpraces do nenavratna?
uzasna logika, naozaj
marcel83
@kefir aha.... Cize podla tvojej logiky /nakolko sa chvastas, ze robis 35 rokov na toxikologii/ v peceni sa uklada vsetko, co pecen odbura /cize aj alkohol/. To jest ked dam husi vodky, potom zarezem, pecen nakrajam na kusky, svacnem na panvicu a teoreticky mozem flambovat bez pridania akehokolvek alkoholu. Ved v peceni je ulozena... :-P
veronikkka
@kefir , červené krvinky sa v pečeni netvoria, zanikajú prevažne v slezine. pečeň je laboratoriom organizmu, to áno, toxické metabolity sa vylučujú obličkami.
kefir
marcel83 Dobrý deň, ja Vám netykám a nedovolila som Vám tykať mne ! To že píšete to čo ste napísali svedčí o všetkom. Ja nikde nepíšem že robím 35 rokov na toxikológii, ale robím na BIOCHÉMII a to je rozdiel. To znamená, že si hľadáte len zámienku. K Vašej otázke o "flambovaní" pečene to je na smiech. V pečeni sa alkohol neukladá, ale sa rozkladá na metabolity. Každopádne ďakujem za Vaše vskutku "odborné názory".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia