Hurmikaki zákusok

Hurmikaki rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Prvýkrát som použila toto ovocie do plnky. Je vynikajúce, len ho treba pred použitím do plnky trošku povariť s klinčekmi. Ja som použila surové, ale neurobila som dobre.

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som vymiešala s vriacou vodou, pridala som cukor a vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta na trikrát a opatrne vmiešala vareškou.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
  4. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 15 minút. Upečený som nechala vychladiť na mriežke.
  5. Krém: Zmiešala som tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom, pridala som mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a napokon melónový likér.
  6. Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky.
  7. Korpus som uložila na podnos, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému a dala stuhnúť do chladničky.
  8. Pokiaľ tuhol krém na korpuse, ošúpala som hurmikaki a nakrájala na polovičky. Skúsila som nožom krájať na plátky surové hurmi a išlo mi to pekne, tak som ich nedala uvariť. Ak budete robiť, bezpodmienečne ich treba uvariť. Dúfala som, že v chladničke zmäknú.
  9. Uložila som ich na tvarohový krém a natrela druhou polovicou krému. Dala som zákusok do chladničky stuhnúť na 2 hodiny, aby som mohla položiť na krém papier a na noc zaťažiť.
  10. Druhý deň som na stuhnutý krém natrela šľahačku (smotanu vyšľahanú so Smetafixom) a znova uložila do chladničky.
  11. Horúcim nožom krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
  12. Hurmikaki. Veľmi príjemná chuť ako žltý melón a broskyňa.