Hummus z bielej fazule

cesminaz - fotkacesminaz, 28. januára 2016
Hummus z bielej fazule
Foto: cesminaz

Variácia hummusu z fazule :-)

15 minút
príprava

Suroviny

800 g konzerva
2 PL
1 veľký strúčik
3 PL
1/2 ks na šťavu
 štipka




Postup

  1. 1

    Jednoduchá rýchlovka, ktorú pozná mnoho ľudí. Síce sa pripravuje z cíceru, ale ako výborná obmena môže byť aj z fazule ;-P Ja som použila už varenú fazuľu v konzerve, ale kto si hummus plánuje už dopredu, tak si fazuľu môže na noc namočiť a potom uvariť. Konzerva je praktická rýchlovka :-)

    Hummus z bielej fazule - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľu scedíme a necháme trocha odkvapkať. Ak chcete, môžte opláchnuť, ale ja som neoplachovala. Potom fazuľu ponorným alebo iným mixérom rozmixujeme do hladka. Pridáme soľ podľa chuti olivový olej, tahini pastu a na jemno postrúhaný cesnak. Ale cesnak môžte pridať aj na začiatku a pomixovať spolu s fazuľou. Ďalej dáme štipku mletej rasce a citrónovú šťavu z 1/2 citróna. Ak sa obávate citróna, tak dávajte šťavu po troche a stále ochutnávajte. Je možne, že vám bude vyhovovať trocha menej, alebo trocha viac citróna :-) - je to vec chuti. Dobre premiešame a môžme podávať..

  3. 3

    môžem potvrdiť, že takto pripravený hummus z fazule je tiež výborný. Dobrú chuť!..

    Hummus z bielej fazule - obrázok 3

Diskusia k receptu

remcula
Líbí se mi recept a moc, jen nevím, kde sehnat tu sezamovou pastu?
babav
Vyborny recept , biela fazula je perfektna nahrada za cicer (chickpeas ).
aca52
Určite vyskúšam... Dá sa sezamová pasta nahradiť niečím iným alebo vynechať? Asi by mi tam ani nechýbala... Ukladám do KK
cesminaz
Dakujem vam vsetkym za mile slova :-) potesili ma. @remcula a @aca52 ak neviete tahini kupit,tak si ju velmi lahko viete pripravit aj doma.Tu na Vareche je tiez niekolko "receptov-navodov" :-) Ta tahini by tam zato chutovo chybala,da tam taku inaksiu chut :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia