Hummus a arabský chlieb Pita

Ami El Gani
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 30. mája 2010 21:12
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hummus a arabský chlieb PitaFoto: Varecha.sk - Sandra Támerová


Suroviny

Hummus:
400 g
8 PL a viac
1 ks
1/2 PL
1 PL
Arabský chlieb Pita:
1/2 kg
300 ml
1 PL
10 g

Postup prípravy

  1. 1

    Cícer si deň vopred namočíme do vody. Potom ho uvaríme do mäkka. Uvarený cícer dáme do mixéra, z cíceru pridáme aj trochu vývaru. Osolíme a do mixéra vyžmýkame jeden celý citrón. Pridáme 8 polievkových lyžíc pasty tahini, prípadne podľa chuti aj viac. Mixujeme do hladka. Pridáme asi 1 PL lyžicu cesnaku roztlačeného v oleji. Rozmixovanú pastu preložíme do misky. V miske hummus ešte rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú kašu.

  2. 2

    Pripravíme si arabský chlieb. Do misy nasypeme hladkú múku. Pridáme polievkovú lyžicu cukru, droždie a vodu. Rukou vypracujeme cesto. To potom vytvarujeme do bochníka a necháme kysnúť pod vlhkou papierovou utierkou 10 minút. Potom z cesta vytvarujeme 5 menších bochníkov. Bochníky zakryjeme čistým plátnom a opäť necháme 10 minút podkysnúť. Potom ich rozvaľkáme na priemer asi 20 cm a opäť zakryjeme čistým plátnom. Plátno pokropíme vodou a necháme 5 minút podkysnúť.

  3. 3

    Medzitým si rúru vyhrejeme na 250 stupňov Celzia, plech v nej otočíme naopak, aby hlboká časť plechu bola smerom dolu. Nakysnuté chleby prenesieme a kladieme na horúci plech. Podľa potreby otáčame, chlieb by sa mal krásne nafúknuť. Servírujeme nasledovne: Hummus lyžičkou upravíme na tanieri, do stredu nalejeme olivový olej a okraje dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s arabským chlebom pita.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 9 ľudí (4,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist