Huby na smotane s knedľou

marykay - fotkamarykay, 9. marca 2011
Huby na smotane s knedľou
Foto: marykay

Nakoľko dnes je popolcová streda a tradične je to deň pôstu, dnešný obed je preto bez mäsa. Jedlo síce veľmi pôstne nie je, no Zobraziť celý popisNakoľko dnes je popolcová streda a tradične je to deň pôstu, dnešný obed je preto bez mäsa. Jedlo síce veľmi pôstne nie je, no aj bez mäsa je výdatné a zasýti. A hlavne je veľmi chutné.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
200 g, čerstvá
100 g, sterilizované
1 ks
2 strúčiky
200 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme v panvici na oleji do zlatista. Hlivu nakrájame na kocky, opláchneme vodou, necháme odkvapkať. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich niekoľko minút v nej, následne vodu scedíme a huby necháme odkvapkať. Po odkvapkaní ich pridáme do panvice k orestovanej cibuli, otvoríme plechovku šampiňónov a pridáme k ostatným hubám do panvice spolu s polovicou nálevu zo šampiňónov. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, hubové korenie a kari korenie a krátko povaríme - cca. 10 minút. Podľa potreby je možné počas varenia dolievať vodu.

  2. 2

    Zalejeme smotanou na varenie, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Môžme to podávať s knedľou, alebo cestovinou - napr. kolienka.

Diskusia k receptu

lyali
Pekný hubový mix. Karí mu isto dodá svoje. KK :-)
cica2
huby velmi ľúbime, takže aj tento tvoj recept rada vyskúšam, vďaka a vitaj:))) Teším sa na ďalšie nové receptíky:)
moli
Ja robím tiež, len so šampiónov.O to chutnejšie to musí byť že sú použité rozličné druhy húb!Vyskúšam.
tetuska
včera som robila len z hlivy, dala som smotanu, ale 30 %-nú, raz za čas nezaškodí a je to veľmi jemné, podávala som s cestovinou...
garanco
Práve som chcela niečo podobné dnes variť, receptík prišiel vhod, hneď ho aj idem urobiť ( knedľu mi dnes uvarila teta v obchode:-))) ), takže to bude raz-dva. Nemám síce hlivu, ale čerstvé šampiňóny a sušené huby, už sa teším!
marienka44
@Marykay , nekto tu na Vareche napisal, ze hliva sa nema umyvat, ale len lahko utriet papierovou servitkou, aby sa nevymyla typicka chut a vôňa.
nadia56
vyborny receptik, chvalim,
ja robievam z cerstvych sampionov, mame toto jedlo velmi radi, a k tomu domaca knedla, mnam,
pekny den vsetkym:-)
zuzlik0402
Jaj, kedysi som zvykla robiť huby na karí, už som ich dlho nerobila, ale práve som chytila slinku, ešte tento týždeň budú na obed.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia