Hubový perkelt

pusta - fotkapusta, 21. februára 2011

Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, zahreje a navyše jeho ríprava je jednoduchá a pomerne rýchla.

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľká hrsť , alebo iné hríby
100 g
1 ks, veľká
1 čajová lyžička
1/2 čajovej lyžičky
2 čajové lyžičky
1 čajová lyžička
1 ks, podľa chuti
1-2 PL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Dubáky namočíme do teplej vody na 30 minút. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky, slaninu na plátky a tie na prúžky.Sušenú pálivú papriku, ak sme sa rozhodli pre ňu, posekáme na drobno.

  2. 2

    Na oleji oestujeme slaninu, cibuľu a mleté čierne korenie, má potom lepšiu aromu. Pridáme obe papriky a necháme ich na tuku rozpustiť za stáleho miešania - nespáliť. Prilejeme dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou na strednom plameni.

  3. 3

    Zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Ak použijeme sušenú papriku, miesto mletej, orestujeme ju spolu s cibuľou a slaninou. Jedlo má byť pikantné, ale nie veľmi ostré.

Diskusia k receptu

bzuky
Krásny, dobrý a jednoduchý recept
peter64
OK ukladám do KK a môžem použiť aj šampiňóny lebo sušené dubáky nemám som mimo domova.
pusta
peter, jasne že môžeš použiť aj iné huby, teda aj šampiony. pôvodne som toto jedlo varievala so šampionmi a bolo tiež výborné,ak máš rád pikantnú chuť, tak miesto štipľavej mletej papriky je chutnejšie pridať jednu až dve posekané sušené pálivé papriky. vidím, že si tiež hubomil ako ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia