Hubový koláč s cviklovým carpacciom

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Hubový koláč s cviklovým carpacciom
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g
300 g
4 ks
100 ml
100 ml
1 strúčik
50 g
250 g
100 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Huby nakrájame na rezance a orestujeme na cibuľke a cesnaku, pridáme soľ, korenie a rozmarín. V miske nakrájame chlieb na malé kocky, pridáme doň žĺtky, pažítku, kurkumu a vyšľahané bielky. Všetko premiešame.

  2. 2

    Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Zmes vylejeme do formy a dáme piecť na 20 minút pri 160°C.

  3. 3

    Uvarenú, očistenú cviklu nakrájame na kolieska, ktoré namarinujeme balzamikovým octom, tymianom, olivovým olejom, soľou a cukrom. Odložíme na 24 hodín do chladničky. Koláč vyberieme z formy, nakrájame na trojuholníky a ukladáme ho na cviklové kolieska – carpaccio.

Diskusia k receptu

taxitaxi
Krásny recept určite ho v krátkej dobe vyskúšam. Všimol som si, že ak pridá recept kuchár profesionál, tak buď je odozva na recept malá poprípade žiadna. Nechápem to. To jedlo predsa robí rovnako s láskou ako všetci, ktorých varenie baví. Alebo sa mýlim? Nezastávam sa šéfkuchára a nie je to ani tým, že som sa narodil v KE a 26 rokov som tam býval.
tiginko
ja som si všimla, že keď uverejní recept "kuchár profesionál", nikdy neraguje na odozvy varecháčov, naozaj NIKDY. Možno preto ten nezáujem vôbec komentovať ich recepty
jurka
Toto priniesol kolega do práce a nevedela som sa dojesť. Opäť prichádza sezóna, tak som rada, že už viem, ako na to aj ja :) A na veľký plech! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia