Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Toš toto je jedno z mojích častých šup-šup jedál. Keď večer prídem vyfľusnutá z práce a tréningu, tak to prásknem na panvičku a obed na druhý deň je pripravený.... a celé je to v štýle "skoro samo sa to urobilo" :)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klasicky som začala nakrájaním cibuľky a jej orestovaním do sklovita. Potom som prihodila nakrájané šampiňóny, zľahka posolila a nechala ich nech skúsia pustiť šťavu. Medzičasom som si dala variť ryžovú cestovinu, klasicky v slanej vode, len doba varenia je kratšia 5-7 min. Treba dávať pozor, lebo sa ľahúčko rozvarí.
  2. Šampiňóny som dusila kým neboli také polohotové a tu sa musím priznať, šupla som tam trošku hubového korenia a hubovej sójovej omáčky. Ono na ochutenie kupovaných šampiňónov zvyknem použiť namočené sušené huby a tú vodu v ktorej ich prevarím. Ale v rámci úspory času som si to trošku uľahčila.
  3. Počkala som kým sa odparí z húb voda a pridala som ryžovú smotanu. Čím hustejšiu chcete omáčku tým viac vody odparíte :) Ja tie huby nikdy úplne nevysuším na tej panvici, nech je tá omáčka taká jemnejšia potom.
  4. So smotanou som to prevarila 3-5 minút a dochutila. Kto nie je zvyknutý na chuť rýžovej smotany, tak v tomto kroku to rozhodne treba ochutnať a dochutiť podľa seba. Mne obvykle stačí mlčko a troška soli (dávala som sójovú omáčku a tá je slaná sama o sebe, tak obvykle moc nedosoľujem)
  5. Potom som do omáčky pridala scedené cestoviny a prehriala som to spolu cca 2 minútky. Mám to radšej ako ich len poliať na tanieri. Nech riadne naberú hubovú chuť :)
  6. A úplne na záver som prihodila nakrájané čierne olivy, premiešala a odstavila.
  7. No a hotovo :) Vravím šup-šup. Odniesla to jedna panvica a jeden malý hrniec. Skoro som to omylom zjedla hneď večer :D Inak mali by ste vidieť tie pohľady mojich kolegov keď si donesiem listy bazalky a gurmánsky si to natrhám na to jedlo až v práci...ževraj som šialená :D