Hubovo-cesnaková polievka (fotorecept)
Autor receptu: zanett53
Postup- Pripravíme si všetky suroviny. Huby zalejeme
vriacou vodou a necháme postáť.
Huby môžme nahradiť šampiňónmi z konzervy.
- Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a opražíme
ju na masle.
- Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky a mrkvu.
- Huby scedíme, pridáme do hrnca a chvíľu opražíme (asi 5 minút).
- Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Zmiernime plameň, prikryjeme a varíme, pokiaľ nieje všetko mäkké.
- Zmiešame smotanu, pretlačený cesnak a nastruhaný
syr. Ja pridávam aj mlieko, keďže smotana, ktorú
používam má 18%.
- Túto zmes vlejeme do polievky a necháme prevrieť. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Polievke dodá výbornú chuť medvedí cesnak (čerstvý ešte nieje, mrazený došiel preto použijeme sušený).
- Dobrú chuť
|