Hubovo-cesnaková polievka (fotorecept)

Autor receptu: zanett53

40 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Huby môžme nahradiť šampiňónmi z konzervy.
  2. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a opražíme ju na masle.
  3. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky a mrkvu.
  4. Huby scedíme, pridáme do hrnca a chvíľu opražíme (asi 5 minút).
  5. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Zmiernime plameň, prikryjeme a varíme, pokiaľ nieje všetko mäkké.
  6. Zmiešame smotanu, pretlačený cesnak a nastruhaný syr. Ja pridávam aj mlieko, keďže smotana, ktorú používam má 18%.
  7. Túto zmes vlejeme do polievky a necháme prevrieť. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polievke dodá výbornú chuť medvedí cesnak (čerstvý ešte nieje, mrazený došiel preto použijeme sušený).
  8. Dobrú chuť