Hubové koláče
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme
kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vykysnutý kvások,
zmäknuté maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto
a necháme ho 20 minút odstáť na teplom mieste.
- Plnka: Šalotku
a cesnak pokrájame nadrobno a speníme na rozpustenom
masle. Vhodíme pokrájané huby, osolíme, okoreníme
a opečieme, odstavíme a necháme vychladnúť,
pridáme nastrúhanú nivu, rozšľahané vajíčka, bylinky
a všetko spolu premiešame.
- Odstáte cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť
rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.
Potrieme vajíčkom, pridávame huby a vykrajujeme
kolieska dostatočne veľké, aby sme vedeli hubovú plnku
úplne obaliť. Naplnené bochníčky necháme 10 minút kysnúť, potrieme vajíčkom
a dáme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180 °C pečieme
asi 20 minút.
- Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme
nasekané bylinky, pretlačený cesnak, dochutíme soľou
a korením a všetko spolu dobre premiešame. Bylinkové
maslo dáme do cukrárenského vrecúška, nastriekame ozdobné kopčeky na potravinársku fóliu a dáme do chladničky stuhnúť.
- Upečené koláčiky položíme na zmes listových šalátov, ktorú pokvapkáme olivovým olejom,
pridáme bylinkové maslo a dozdobíme.
|