Hubové koláče

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odstáť na teplom mieste.
  2. Plnka: Šalotku a cesnak pokrájame nadrobno a speníme na rozpustenom masle. Vhodíme pokrájané huby, osolíme, okoreníme a opečieme, odstavíme a necháme vychladnúť, pridáme nastrúhanú nivu, rozšľahané vajíčka, bylinky a všetko spolu premiešame.
  3. Odstáte cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme vajíčkom, pridávame huby a vykrajujeme kolieska dostatočne veľké, aby sme vedeli hubovú plnku úplne obaliť. Naplnené bochníčky necháme 10 minút kysnúť, potrieme vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180 °C pečieme asi 20 minút.
  4. Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme nasekané bylinky, pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením a všetko spolu dobre premiešame. Bylinkové maslo dáme do cukrárenského vrecúška, nastriekame ozdobné kopčeky na potravinársku fóliu a dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Upečené koláčiky položíme na zmes listových šalátov, ktorú pokvapkáme olivovým olejom, pridáme bylinkové maslo a dozdobíme.