Hubové krupoto
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Autor receptu: klimeczek
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je
moje. Aj preto táto fúzia. Huby, krúpy či
bryndza sú naše a poznáme ich z viacerých jedál - prečo ich však nespojiť v jedno???
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy uvarte v mierne osolenej vode do stavu "al-dente". Sušené huby namočte, hlivu, šampiňóny a šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle na oleji orestujte šalotku do sklovita. Pridajte štipku rasce, nasekané huby a mierne okoreňte. Pridajte scedenú zmes sušených húb, podlejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte predvarené krúpy a zredukujte pokým budú uvarené. Pridajte maslo a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a korením.
- Kešu oriešky nasekajte na jemno. Bryndzu zmiešajte s mandľovým mliekom, mokrými rukami tvarujte malé guličky, ktoré obaľujte v sekaných kešu orieškoch.
- Servírujte spolu v hlbokom tanieri.