Cestoviny plnené šampiňónmi
Hubové khinkali z Gruzínska
Autor receptu: redakcia
Postup- Šampiňóny očistíme, nakrájame a opekáme na rozpálenom oleji do zmäknutia. Dve cibule nakrájame
najemno a pridáme k šampiňónom. Všetko opečieme
dozlatista. Osolíme a okoreníme.
- Múku v mise zalejeme 0,5 litrom studenej vody.
Osolíme, pridáme vajce a rukami prepracovávame asi 15 minút, aby
sa cesto prestalo lepiť. Ak treba, k cestu prisypeme
hrsť múky a dokonale ju zapracujeme. Postup podľa potreby opakujeme. Dobre spracované cesto je dokonale hladké,
tuhé a pružné. Rozdelíme ho na niekoľko bochníkov
a každý z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na
plát hrubý asi 5 mm.
- Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom približne 6 cm. Jednotlivé kolieska ďalej rozvaľkáme na
veľmi tenké kolieska s priemerom asi 12 cm. Na každé
koliesko vždy dáme vrchovatú lyžicu hubovej náplne.
Okraj cesta postupne spojíme tak, že po celom
obvode urobíme drobné sklady a nakoniec ich spojíme. Hotové khinkali ukladáme na pomúčený plech.
Variť sa musí celá dávka naraz. Dávku 10 khinkali
vložíme do vriacej osolenej vody (na 3–4 litre vody
1 lyžicu soli). Jemne zamiešame, aby sa nezlepili, a varíme
8–10 minút. Potom ich opatrne vyberieme. Podávame horúce.
|