Cestoviny plnené šampiňónmi

Hubové khinkali z Gruzínska

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šampiňóny očistíme, nakrájame a opekáme na rozpálenom oleji do zmäknutia. Dve cibule nakrájame najemno a pridáme k šampiňónom. Všetko opečieme dozlatista. Osolíme a okoreníme.
  2. Múku v mise zalejeme 0,5 litrom studenej vody. Osolíme, pridáme vajce a rukami prepracovávame asi 15 minút, aby sa cesto prestalo lepiť. Ak treba, k cestu prisypeme hrsť múky a dokonale ju zapracujeme. Postup podľa potreby opakujeme. Dobre spracované cesto je dokonale hladké, tuhé a pružné. Rozdelíme ho na niekoľko bochníkov a každý z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 5 mm.
  3. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom približne 6 cm. Jednotlivé kolieska ďalej rozvaľkáme na veľmi tenké kolieska s priemerom asi 12 cm. Na každé koliesko vždy dáme vrchovatú lyžicu hubovej náplne. Okraj cesta postupne spojíme tak, že po celom obvode urobíme drobné sklady a nakoniec ich spojíme. Hotové khinkali ukladáme na pomúčený plech. Variť sa musí celá dávka naraz. Dávku 10 khinkali vložíme do vriacej osolenej vody (na 3–4 litre vody 1 lyžicu soli). Jemne zamiešame, aby sa nezlepili, a varíme 8–10 minút. Potom ich opatrne vyberieme. Podávame horúce.