Hubové fašírky
Hubové fašírky

Hubové fašírky bez rožkov a múky fotorecept

afataga - fotkaafataga, 16. októbra 2017
Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept)
Foto: afataga

Keďže rastú ako divé, skúsila som zas niečo iné. Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj Zobraziť celý popisKeďže rastú ako divé, skúsila som zas niečo iné. Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj bezlepkové, ak by sa fašírky obalili napr. v semienkach, orechoch a pod.

4
porcie
40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (zmes) lesné
200 g nastrúhaný
1 ks
2 strúčiky
1 KL sušený
1 KL
4 KL
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby.

    Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rcp. som použila zmes suchohríbov a podpňoviek. Huby som pomlela a podusila na 1 KL masti cca 20 min, pridala soľ a rascu.

    Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutých som pridala ostatné okrem masti a strúhanky. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby neprebili chuť húb, už som nesolila, lebo aj syr je slaný.

    Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zo zmesi manžel tvoril fašírky, obalil v strúhanke a ja som vo zvyšnej masti vypražila. Rcp. je jednoduchý a fašírky mali výraznú hubovú chuť. Vyšlo mi 8 ks. A na záver jeden fešák :-).

    Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Super nápad, so syrom miesto múky, a pekné jednoduché, keď uvidím vhodné huby, skúsim :)
Najskôr som sa zľakla, že si hustila kukuricou :))
monty469
Zaujimavy napad. Hub mame dost takze kazdy dobry recept sa prida.
patroveckypitrs
Čoš o to je to dobrota veľká, aj by som tanier jazykom umyl. No má to jednu chybu, ták malo zemiakov? Šetrite zemiaky na zimu? Ja to mám radšej opačnom pomere. Hríby nechcú u nás poriadne rásť.
1x radost
haji
Já jsem s poměrem prambor ku fašírkám spokojená. Jen mít takovou dobrotu před sebou v reálu, hmm Krásné houbové fotečky, bezva receptík. Díky, Afi, jsi šikulka!
jack
Waau,to je super.Ja už tiež neviem čo s tými hubami robiť:-)Tak toto je super tip.Hubky máš krásne.
jozka2
Jaaaj,ze fesak ten na konci to je hotovy tatranec,krasne.Afataga skus dat na pojenie konzistencie k tomu syru uvarenu/nie na makko/tatarku-/buckweat/urob na buduce zopar co na to povies,mne takto velmi chutna a tatarka urobi svoje krasne spoji.Inak,ak mam dostatok hribov tak uprazene,posekane na drobno zmiesane tatarkou plnimaj holubky,ale tie nezalievam paradaj.sauce a peciem ich v rure,dobrota,ze prstiky oblizes.
afataga
Dakujem za komentare
@elixir este by to slo aj sojou, alebo bambinom :-)))
@monty469 teraz ma skoro kazdy hub a hub
@patrovieckypitrs ja nejem moc priloh, to bol moj tanier, s tymi hubami je to divne, lebo toho roku ozaj rastu ako dive
@haji dobehni, urobime :-)
@jack tak vyskusaj
@jozka2 tatarkou by ma nenapadlo, verim, ze to spoji, ak na to nezabudnem, niekedy skusim. Holubky myslis kapustove listy? Podlejes to trochu vyvarom?
1x haji
siisa
Ten dubáčisko je krásny :) Zaujímavý recept, verím, že toto by mi chutilo :)
alex37
Dobrý recept, krásny úlovok. Vyskúšam, z toho čo mám uložené v mrazničke :-)
jozka2
Afataga,ano kapustny list ako na holubky plnit zmesou hub a tatarky,na drobno upraz aspon 2 velke cibule do zlata,spoj s uprazenymi hubami,a nie do makka uvarenou/zaparenou/tatarkou,zalej kyslou smotanou zmiesanou s paradajk.sauc,zakry alobalom a piect v rure.stavu si dochut solou atd.az potom zalej.
jujoska
paradna uroda aj recept, skoda ze uz asi tento rok z cerstvych nevyskusam ale ulozim si ho pre buducnost
hadik
"Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj bezlepkové ak by..."
"este by to slo aj sojou, alebo bambinom"

To sú konšpirácie ako stvorené pre Nový Čas, zhruba na úrovni slávnych kalkulácii ako: "Slovenskí futbalisti by mohli byť v baráži majstrovstiev sveta 2018, ak by Gibraltár zdolal Grécko, alebo ak by sa to Makovi v Škótsku makovici trochu nepomiešalo, alebo ak by Jupiter práve nemal konjunkciu s Venušou".
hadik
Ešte jedna chybička: "...ak by sa to Makovi v Škótsku v makovici trochu nepomiešalo..."
havino
Aj u nas dnes zachutili. Syru som asi aj menej dala,ako 200 g.Som sa pousmievala ked som ich vychladnute tvarovala,ze z plnky fasirka bude. Tak isto dochucujem hubovu plnku,len dnes som huby v malom sekaciku prebehla na drobno. Dala som petrzlenovej vnate. Polovicka sa pytala,ze ci su bez mäsa,veru bez. Ale bez dalšich namietok zjedol. Zemiaky pucene s vela smazenej cibule.
havino
A fotku mi neviem.preco nezobrazilo. Idem skusit este raz.
havino
Krupica škorica, čim väčšia technika tak na dve veci je. Ruky mám zalepene od taviacej pištole, ale idem skúsiť pridat fotku, viem, že tópoteší. Andrejka na počkanie zmenšila.


afataga
No to mi odlahlo, uz som sa bala, ze si na mna zanevrel. Tusim tvoj hadik davno nebol v konjunkcii, kedze si taky roztrzity.
afataga
@Havino (19.10.2017 16:27)

Krupicu ani skoricu sice nevidim :-), ale jasne, ze foto potesilo aj tvoja pochvala, som rada, ze vam doma chutilo.
katka78
Húb je v mojom okolí dosť, ale ich nezbieram (jedine ak foťákom), lebo sa v nich nevyznám. No a na tú našu minispotrebu chodím na huby do obchodu. Tvoje fašírky vyzerajú veľmi lákavo a voňať musia neskutočne. Len si to predstavím, už sa mi spúšťa Pavlovov reflex.
afataga
@Katka78 (20.10.2017 15:57)

Dakujem, joooj ale to obrovska skoda, keby si poznala aspon par druhov, si si mohla toho roku nasusit na 5 rokov. Ak mas nejake fotky, posli mi do mailu, mam ho v profile, ak budem poznat, velmi rada ti poradim, aby si mala svoje.
tiginko
závideniahodný obsah košíkov na obrázku ... aj ja som našla tento rok veľa, ale veľkosti špendlíkových hlavičiek až tužkových bateriek - toť dôsledok záplavy hubárov na Záhorí. Nevadí, dcéra má našťastie priateľa z Liptova a pomerne často tam chodia. Takže zásoby sú. Ale ja to mám podobne ako rybári: vášeň pre samotný zber, nezáleží na využití, kľudne nazbierané aj darujem :-) A recept si odložím, hubových nikdy nie je dosť, tento si určite zaslúži vyskúšať
tiginko
@Afataga (20.10.2017 18:50)
inak bola by úžasná zábava zbierať s Katkou na diaľku hríby, cez mobil :-) Ja podobne zbieram s mužom, ktorý nikdy nezdieľal moju vášeň k hubárčeniu, do lesa chodí kvôli mne a čerstvému vzduchu a ja musím behať za jeho výkrikmi identifikovať nález, lebo predsa nebude zbytočne trhať hubu, ktorou si nie je istý :-)
katka78
@Afataga (20.10.2017 18:50) Afi, je to od teba veľmi milé a pokojne ti ich pre zvedavosť môžem poslať, ale viem, že zbierať nebudem, v tomto si nedôverujem, ty to môžeš podľa fotky poznať, ale ja v teréne zle odhadnem a to riskovať nebudem. Akože poznám bedle, suchohríby, dubáky a možno ešte čosi, ale to je veľmi slabý základ a čo keď sa nejaká jedovatá tomu podobá, nestojí mi to za to. Ja to mám ako @tiginko , baví ma tie krpce nachádzať a to stačí. Keď sme aj išli s niekým skúseným dávnejšie na hríby, nechali sme všetko jemu.
afataga
@Tiginko (20.10.2017 19:54)

Fakt si ma pobavila s tym mobilom :-))), ale celkom dobry napad, treba vyuzit vydobytky techniky. Ale sa mozes aspon utesovat, ze mas dobry zrak, ked najdes take miniatury. Budem rada, ak niekedy skusit tieto fasirky, len tie huby radsej nenechaj zbierat manzela.
afataga
@Katka78 (20.10.2017 21:45)

Ty si trdlo :-), ved s tymi znalostami by si si toho roku bohato vystacila. Mozes cosi poslat na ukazku, som zvedava, co si nechala inym hubarom, aspon nejaky vyber.
katka78
@Afataga (21.10.2017 17:02) Tak tu je čosi zo soboty, tých bolo celkom dosť, neviem či sú vôbec jedlé. Pozriem ostatné z víkendu a pošlem ti teda na mail, nech "nezahubím" celú varechu ツ


janger
Do receptu ma prilakali nadherne fotky od @katka78....krasa....
@afataga , vyborne to moze byt. Len huby nemam. Iba take obchodove. Co povies, aj zo sampinonov by to bolo dobre? Asi z tych tmavych (tu ich volaju jaskynove) by to mohlo byt. Ten tvoj fesak na poslednej fotke, to je dubak? To je ale obor....tak aspon sa zda...
katka78
@Patroveckypitrs (21.10.2017 21:45) Tak vidíš, sprostému šťastie praje.. poklad nájde, ani nevie. Darmo hlava študovaná, keď sa v hubách nevyznám. Hádam ich po nás niekto našiel a padli mu na úžitok. My sme sa pokochali aspoň pohľadom ツ
afataga
@Patroveckypitrs (21.10.2017 21:45)

Na 100% nie som si ista, ci su podpnovky, ono fotka skresluje, ale mohli by byt, tych drevokaznych podobnych hub je vela druhov a niektore sa dost podobaju. Tieto nemaju take tie supinky, vies co myslim. Toto su podpnovky:


1x frezia
afataga
@Janger (21.10.2017 21:55)

S tymi hnedymi sampinonmi by to urcite bolo dobre, tie maju chut ako huby, nie ako tie bledule, skoda, ze nemas lesne. Ten posledny je dubak, on zas az taky obrovsky nebol, ale bol taky fotogenicky, tusim tak rychlo rastol, ze mu nohu rozdrapilo.
janger
@Afataga (22.10.2017 19:04)

Ano, tie hnede aj inak vonaju, aj take pevne su, mam ich rada. Lesne nemam, urcite by som sa otravila, nevyznam sa v tom. Tych lesov tu mame pomenej, ani zbierat sa nesmu v nejakych velkych mnozstvach. Takze ludia to tak nepoznaju, teda aspon vacsina nie....Ked skusim, tak dam vediet.
ywett
Krásny recept a fotky tiež a aj tie v komentároch ☺
zolik
Mne tento recept usiel. vyborne fasirky. Mama ma plny mrazak hribov. Uz sa na ne tesim, ked pridem na Vianoce domov. Budu aj tieto fasirky!
afataga
@janger to by bola skoda keby si sa otravila :-)
@ywett dakujem a kde si bola cica? :-)
@zolik aspon vidis, naco je dobre obcas prebehnut komentare, dakujem, daj potom vediet, ak prezijes :-)
1x ywett
janger
@afataga , vyskusala som z tych hnedych sampinonov. No, chut vyborna! Super! Ale...placky sa mi rozpadli (preto som ani nefotila). Mozno su sampinony trochu vodnatejsie, mala som vodu na panvici asi lepsie nechat odparit. A bola som aj strasne netrpezliva, nenechala som to poriadne vychladnut...Ale urcite budem robit znovu, lebo nam chutilo :-).
afataga
@Janger (23.11.2017 23:04)

Potesila si ma, ze aspon chut vyborna, neviem, preco sa rozpadli, asi fakt bolo treba viac vyredukovat tu vodu, popr. teda zahustit vlockami, alebo nejake ine lepidlo pouzit, kanagon nedoporucujem :-). Tusim tu niekto radil aj tatarku na zahustenie, nemam odskusane.
ubka
@afataga ,skoro mi oči vypadli keď som uvidela toho fešáka v závere foto...super recept u teba neprekvapuje ,sikovnica :-)
afataga
@Ubka (24.11.2017 17:44)

dakujem, aby som bola spravodliva - toho fesaka nasiel moj muz a ja som mu potom zavidela :-)
salinka
Akože mi tento recept unikol? Urýchlene ukladám na hubovű sezónu. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia