Hubová polievka trošku inak

lazypanda - bez fotkylazypanda, 25. augusta 2014
Hubová polievka trošku inak
Foto: lazypanda

Kedže nám prišiel domov sáčok sušených húb od uja hubára, dostali sme chuť na hubovú polievku. Nemali sme však dostatočné ingrediencie na našu tradičnú Zobraziť celý popisKedže nám prišiel domov sáčok sušených húb od uja hubára, dostali sme chuť na hubovú polievku. Nemali sme však dostatočné ingrediencie na našu tradičnú hubovú polievku, tak začala moja improvizácia. Doma chutilo, snáď bude aj vám chutiť :)

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
4 ks veľké
 zopár bobuliek
podľa chuti
3 PL
1 ks
1 menšia miska
2 PL
1 ČL
1/2 sitka




Postup

  1. 1

    Očistíme si zemiaky a pokrájame ich na malé kocky, polovičku kalerábu ošupeme a nakrájame na veľké plátky. Sušené huby premyjeme v sitku a dáme ich do misky s vodou. Zemiaky vhodíme do hrnca pridáme dostatočné množstvo vody a zapneme sporák. :) Pridáme kaleráb a šalátové korenie (možno dostať v rakúsku v Hofer-i), vhodíme sitko s kmínom a korením.

  2. 2

    Koštneme zemiaky a keď už sú hotové, hodíme do polievky bujón. Necháme ho rozvariť a medzitým si pripravíme svetlú záprašku z oleja a múky. Záprašku pridáme do polievky a necháme povariť. Ku koncu ešte dosolíme podľa potreby. Podávame dozdobené so šalátovým korením. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

evanaaa
No, z tých sa spraví tá hubová polievka, tá prvá je zemiakovo - kalerábová :-), ale nie, srandujem, iste ich dala hneď pred zemiakmi do vody, ale ja by som tam ten kaleráb, aj keď ho inak mám rada, nedávala, k hubám sa mi nejak nehodí. Alebo by som huby nechala do kapustnice, teraz sú lesy plné hríbov čerstvých. Práve dnes som ich robila......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia