Hubová polievka (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
V obchode som si všimla huby Shimeji. Mali ich biele a hnedé. Vzala som ich na polievku.
Postup
- Huby boli balené po 150 g, tak som vzala z každého téglika po jednom.
- Očistila som si 2 mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, polovicu kalerábu, jeden zemiak, cibuľu a cesnak.
- Zeleninu som nakrájala. Pridala som z mrazničky ligurček.
- Huby som umyla, nakrájala, pridala k ostatnej zelenine. Zeleninu som uvarila vo vode s pridaním soli, kmínu, mletého čierneho korenia.
- Na oleji som orestovala cibuľu s cesnakom. Potom som opiekla cibuľu spolu s hladkou múkou. Odstavila som panvicu z ohňa, pridala som mletú červenú papriku. Zásmažku som v panvici rozriedila studenou vodou. Pridala som ju do polievky. Po pridaní zásmažky som polievku so zásmažkou varila asi 15 min.
- Kým sa zelenina varila, spravila som závarku do polievky. Z jedného vajca a hrubej múky som vymiesila tuhé cesto. To som nastrúhala. Jednu časť som dala na radiátor uschnúť. Budem mať pripravenú závarku do inej polievky.
- Do polievky som dala uvariť len polovičku, aby nebola veľmi hustá. Na tanieri som polievku posypala čerstvou petržlenovou vňaťou.