Hubová polievka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V obchode som si všimla huby Shimeji. Mali ich biele a hnedé. Vzala som ich na polievku.

Postup

  1. Huby boli balené po 150 g, tak som vzala z každého téglika po jednom.
  2. Očistila som si 2 mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, polovicu kalerábu, jeden zemiak, cibuľu a cesnak.
  3. Zeleninu som nakrájala. Pridala som z mrazničky ligurček.
  4. Huby som umyla, nakrájala, pridala k ostatnej zelenine. Zeleninu som uvarila vo vode s pridaním soli, kmínu, mletého čierneho korenia.
  5. Na oleji som orestovala cibuľu s cesnakom. Potom som opiekla cibuľu spolu s hladkou múkou. Odstavila som panvicu z ohňa, pridala som mletú červenú papriku. Zásmažku som v panvici rozriedila studenou vodou. Pridala som ju do polievky. Po pridaní zásmažky som polievku so zásmažkou varila asi 15 min.
  6. Kým sa zelenina varila, spravila som závarku do polievky. Z jedného vajca a hrubej múky som vymiesila tuhé cesto. To som nastrúhala. Jednu časť som dala na radiátor uschnúť. Budem mať pripravenú závarku do inej polievky.
  7. Do polievky som dala uvariť len polovičku, aby nebola veľmi hustá. Na tanieri som polievku posypala čerstvou petržlenovou vňaťou.