Hubová panvica

tinca - fotkatinca, 11. apríla 2014
Hubová panvica
Foto: tinca

Nič náročné, ale rýchle a veľmi chutné, pre tých čo majú radi huby.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks (šalotka)
2 strúčiky
1-2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Pokrájame si čerstvé šampiňóny na poloblúčiky. Na oleji si opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájané šampiňóny, papriku, korenie a rascu mletú. Keď sú skoro orestované osolíme a pridáme štipku majoránky. Nakoniec vmiešame pochuťkovú smotanu.

  2. 2

    Navrch rozbijeme vajíčka,ktoré tiež mierne osolíme, ale nemiešame necháme ich zapiecť vcelku, ako volské oko. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a podávame s chlebom a napr. s kyslou uhorkou. Dobrú chuť!

    Hubová panvica - obrázok 2

Diskusia k receptu

tinca
@marianne len opatrne,lebo huby sú na noc ťažké,ja ich teda nemôžem.Nech vám chutí, aj z hlivy bude skvelá panvica:)
afataga
toto sa mi paci, ja huby robim na masti, kdesi som citala, ze huby sa maju robit zasadne na masti, len uz som zabudla preco :-)
@kuku a nevylames si zuby na tej panvici? :-)
tiginko
lebo tak sú úplne najlepšie @afi , nevieš? :-) Krásny recept, ktorý musí pohladiť dušu každému, kto má rád huby...aj keď priznám sa, ja radšej tie voňavejšie, vlastnoručne nazbierané... @kuku , ja budem mať v 85 - teda ak sa dožijem, všetkých 32 zubov, už si šetrím :-)
kimlo
Robil som včera na večeru, len miesto kyslej smotany som dal celý kelímok smotany na šľahanie, môžem potvrdiť že je to fantastické, budem robiť častejšie, vďaka za recept...
1x tinca
tiginko
vďaka za pripomenutie tohto receptu, už by som ho mala konečne vyskúšať aj ja. Využijem na dochutenie aj hubový prášok, čo som si na jeseň namlela, aspoň sa môžu šampiňóny tváriť ako lesné huby :-)
1x tinca
tinca
@kimlo áno aj tak sa dá so šľahačkovou smotanou a huby môžu byť hocijaké.@tiginko ten hubový prášok tomu dodá šmrnc:)
bembo
Robím to podobne,len smotanu na šľahanie a vajcia spolu rozmixujem,a trochu zahustím tapiokovou múkou.potom z toho vznikne niečo ako hustá hubová omáčka.Originál recept z čerstvých hríbov ako to robila naša starká v Pliešovcach, mi nemá už kto povedať,pretože nás opustila v roku 1978,a vtedy som sa ešte vareniu nevenoval.to bola iná chuť.ako decká sme sa za tým išli zabiť.niekedy skúsim aj podľa tohto receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia