Hubová omáčka

anina6Anina6, 56 ročná žena, Humenné, 2. októbra 2012 11:26
Ďalšie jej recepty »

Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.

20 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji. Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist