Hubová omáčka

anina6 - fotkaanina6, 2. októbra 2012

Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji. Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

fialka49
Ja hubovú omáčku zahusťujem detskou krupicou (na 1 liter mlieka 1 deci detskej krupice) a zjemním troškou šľahačkovej smotany. Niekedy zamiešam do nej rozšľahané vajíčko - dve a odstavím. Miesto vegety však dávam do hotovej, už odstavenej omáčky posekanú petržlenovú vňaťku. Jeme s chlebíkom.
anina6
no vyskúšam aj ja tú krupicu, a tá petržlenová vňaťka , to je tiež dobrý nápad. a mám jej kopec na záhrade. díky fialka49.
rodicia
Tento recept som vyskúšal, a môžem povedať že nám chutil. Mňam.
anina6
@rodicia až teraz som si prečítala tvoj komentár, ďakujem veľmi pekne a som rada, že vám chutilo.
kono1
@fialka49 (2.10.2012 20:17)

Nemôžem povedať na jedlo f..,ale keď použijete maslo aspoň 500g miesto oleja tak netreba pridávať nič na zahustenie, len miesto smotany na varenie stačí použiť, šľahačkovu smotanu