Hubová omáčka

anina6Anina6, recept pridal: 2. októbra 2012 11:26Ďalšie jeho recepty

Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.

Suroviny

20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji. Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 2. októbra 2012 o 12:52
    robievam podobnu, ale davam slahackovu smotanu a nedavam vegetu ale rascu, jeme s cestovinami


  • medovnicek, 2. októbra 2012 o 19:12
    milujem hubovú omáčku


  • fialka49, 2. októbra 2012 o 20:17
    Ja hubovú omáčku zahusťujem detskou krupicou (na 1 liter mlieka 1 deci detskej krupice) a zjemním troškou šľahačkovej smotany. Niekedy zamiešam do nej rozšľahané vajíčko - dve a odstavím. Miesto vegety však dávam do hotovej, už odstavenej omáčky posekanú petržlenovú vňaťku. Jeme s chlebíkom.


  • anina6, 3. októbra 2012 o 19:13
    no vyskúšam aj ja tú krupicu, a tá petržlenová vňaťka , to je tiež dobrý nápad. a mám jej kopec na záhrade. díky fialka49.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 9/2015: Sladkosti od prababičky Sladkosti od prababičky
Časopis Varecha v piatok 27. februára v denníku Pravda.


TOPlist