Hubová omáčka

anina6Anina6, recept pridal: 2. októbra 2012 11:26Ďalšie jeho recepty

Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.

Suroviny

20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji. Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 2. októbra 2012 o 12:52
    robievam podobnu, ale davam slahackovu smotanu a nedavam vegetu ale rascu, jeme s cestovinami


  • medovnicek, 2. októbra 2012 o 19:12
    milujem hubovú omáčku


  • fialka49, 2. októbra 2012 o 20:17
    Ja hubovú omáčku zahusťujem detskou krupicou (na 1 liter mlieka 1 deci detskej krupice) a zjemním troškou šľahačkovej smotany. Niekedy zamiešam do nej rozšľahané vajíčko - dve a odstavím. Miesto vegety však dávam do hotovej, už odstavenej omáčky posekanú petržlenovú vňaťku. Jeme s chlebíkom.


  • anina6, 3. októbra 2012 o 19:13
    no vyskúšam aj ja tú krupicu, a tá petržlenová vňaťka , to je tiež dobrý nápad. a mám jej kopec na záhrade. díky fialka49.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist