Hubová omáčka

anina6Anina6, recept pridal: 2. októbra 2012 11:26Ďalšie jeho recepty

Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.

Suroviny

20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji. Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 2. októbra 2012 o 12:52
    robievam podobnu, ale davam slahackovu smotanu a nedavam vegetu ale rascu, jeme s cestovinami


  • medovnicek, 2. októbra 2012 o 19:12
    milujem hubovú omáčku


  • fialka49, 2. októbra 2012 o 20:17
    Ja hubovú omáčku zahusťujem detskou krupicou (na 1 liter mlieka 1 deci detskej krupice) a zjemním troškou šľahačkovej smotany. Niekedy zamiešam do nej rozšľahané vajíčko - dve a odstavím. Miesto vegety však dávam do hotovej, už odstavenej omáčky posekanú petržlenovú vňaťku. Jeme s chlebíkom.


  • anina6, 3. októbra 2012 o 19:13
    no vyskúšam aj ja tú krupicu, a tá petržlenová vňaťka , to je tiež dobrý nápad. a mám jej kopec na záhrade. díky fialka49.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist