Hubová omáčka

matus113 - fotkamatus113, 29. decembra 2010
Hubová omáčka
Foto: matus113

Chutná po celý rok.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
3 ks
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Huby dáme variť do vody, ktorú osolíme, pridáme bobkový list, okoreníme čiernym aj novým korením a varíme do zmäknutia. Pokiaľ sa nám huby varia, vylejeme si šľahačku, pridáme 2 lyžice hladkej múky a poriadne rozmiešame. Polievku so zátrepkou povaríme 5-10 minút. Keď dovaríme, ochutíme octom alebo citrónom.

Diskusia k receptu

Vymazať
duschko
Ked sa mi minu mrazene dubaciky, tak podobnu omacku robim aj zo susenych, ktore na par hodin namocim do vlaznej vody.
Vymazať
bimka
Ak by niektorí spotrebitelia mali problém s trávením po požití takto urobenej omáčky, doporučujem : MÚKU PRED zmiešaním so smotanou NA SUCHO OPRAŽIŤ !!! ak to neurobíte ľudia, ktorí majú problémy s trávením môžu mať problém... skúste to aj u iných omáčok! Naozaj to pomáha! Mám v rodine viacerých príbuzných po operácii žlčníka a jedine takto spracovanú múku môžu konzumovať !
1x janus6
Vymazať
janaja
Hríbová omáčka je v našej rodine jedno z najlepších jedál a nesmie chýbať na štedrý večer. Ja ju robím zo sušených húb, ktoré dám na 2-3 hodiny odmočiť, potom dobre poumývam a uvarím.Zomeliem ich na masovom mlynčeku. Urobím si zásmažku, pridám huby uverené zomleté huby, pridám cesnak /asi 5-6 strúčikov, podľa ich veľkosti/, soľ,rascu, trochu korenia a napokon sladkú smotanu. Jeme s knedlíkom.
Vymazať
evanaaa
Robievam s čerstvých suchohríbov, aj keď dubáky sú lepšie ale aj taká omáčka je dobrá a tiež cestoviny ako prílohu. Cez sezónu som musela viacb krát variť( pre muža).
Vymazať
hubata
Podobne ako táto omáčka, tak je dobrý aj perkelt zo suchohríbov, že evanaaa? Nemíňame sa my dve niekde v borovicových lesoch medzi MA a Studienkou hmmm ?
Vymazať
braxi
super omáčka...ja varím s kyslou smotanou, nemusím dávať ocot...:o)
Vymazať
rulik
dobre to máš podelené, Ty zavesíš receptík a manželka uvarí