Hubová polievka

Hubárska sezóna pomaly končí, tak dajme jeden recept na rozlúčku: Hubová polievka (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Je to polievka na spôsob držkovej, lebo nakrájaná jelenka aj držky svojím vzhľadom pripomína.

10-12
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny a môžme začať.
  2. V hrnci popražíme pokrájanú cibuľu s rascu.
  3. Do cibule pridáme červenú papriku a jelenku všetko krátko podusíme.
  4. Podusenú jelenku podlejeme s vriacou vodou a pridáme bujón, soľ, pretlačíme polovicu cesnaku, polievkové korenie, čili a čierne korenie (všetko podľa svojej chuti). Krátko povaríme.
  5. Nakoniec pridáme popraženú múku, majorán a pretlačíme zostávajúce strúčiky cesnaku. Krátko povaríme, poprípade dochutíme a máme hotovo.