Hubová polievka
Hubárska sezóna pomaly končí, tak dajme jeden recept na rozlúčku: Hubová polievka (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Je to polievka na spôsob držkovej, lebo nakrájaná jelenka aj držky svojím vzhľadom
pripomína.
10-12 porcií |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny a môžme začať.
- V hrnci popražíme pokrájanú cibuľu s rascu.
- Do cibule pridáme červenú papriku a jelenku všetko krátko podusíme.
- Podusenú jelenku podlejeme s vriacou vodou a pridáme bujón, soľ, pretlačíme polovicu cesnaku, polievkové korenie, čili a čierne korenie (všetko podľa svojej chuti). Krátko povaríme.
- Nakoniec pridáme popraženú múku, majorán a pretlačíme zostávajúce strúčiky cesnaku. Krátko povaríme, poprípade dochutíme a máme hotovo.