Hrušky pošírované v zelenom čaji fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. augusta 2016

Jednoduchá ovocná lahôdka, ktorú môžete jesť ako prílohu či samostatný chod - dezert.

2
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
na 90-95 °C

Suroviny

2 ks
1 vrecúško
3 dcl
1 KL




Postup

  1. 1

    V poslednom čase u nás vyčíňajú búrky, pri ktorých silný vietor zhadzuje zo stromov ovocie ešte nie celkom dozreté. Dávam ho na parapet na slniečko. Ale už pár dní slnka nieto a ja rozmýšľam čo s každým dňom pribúdajúcimi plodmi na tráve. No a pri surfovaní na nete som na maďarskej stránke našla vynikajúci nápad, ktorý ma hneď zaujal. Jedná sa o ľahkú prípravu fakt skvelej pochúťky z francúzskej kuchyne. Pošírovanie je tepelná úprava, kde sa pri teplote 90-95 °C tiahne( varom sa to nemá nazvať) surovina v tekutine, čím si zachová svoj tvar a pritom aj dostatočne zmäkne. Pošírovať sa zvyknú hlavne mäsá a ryby, často aj zelenina. Najprv som dala zovrieť vodu a keď dosiahla var, plameň som vypla, počkala pol minútky a vhodila do nej vrecko zeleného čaju. Môžete použiť samozrejme kvalitnejší sypaný zelený čaj, my máme doma Pickwick:-) po dvoch minútach som čajové vrecko odstránila. Počas lúhovania som očistila dve nedozreté, búrkou predčasne strhnuté hrušky - olúpala som ich, rozštrvtila a zbavila jadrovníka.

    Hrušky pošírované v zelenom čaji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kúsky ovocia som potom vložila do čaju, a ten privádzala k teplote 90°C. Od jej dosiahnutia som hrušky pošírovala, kým nezmäkli, teda asi 15 minút.

    Hrušky pošírované v zelenom čaji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové som povyberala, nechala odkvapkať a jemne poliala medom. V pôvodnom recepte sa čaj osladí cukrom vopred a tak sa v ňom hrušky pošírujú. Mali sme ich ako čerstvý kompót k vyprážaným kuracím rezňom. Môžu sa podávať k ovsenej či inej sladkej kaši, pudingu, múčnikom či len samostatne ako drobné sladké ukončenie obeda... Chutia naozaj výborne, neľutujem, že som ich robila.

    Hrušky pošírované v zelenom čaji (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tatranka
Ohromné ! Stretla som sa už s výrazom pošírované,ale som presne zistila až teraz od teba,čo to slovo znamená.Vedela som,že mäsko sa dá do vývaru,ale nesmie vrieť.Ty si to naozaj odborne vysvetlila.Vďaka.Ozaj je to tak,že človek sa celý život učí! A môj manžel dodáva...aj tak hlúpy umiera !
haji
Hmm, to je dobrota podle mého gusta, krásná práce, milá @Kukulienka71 nějak jsi se maskovala, že tě nebylo vidět?! Krásný večer přeji a díky za fajn receptík a krásná fota!
kecemis
Pekne pripravene a odfotene. Verim, ze chut musi byt uzasna.
kukulienka71
Ďakujem za milé komentáre
@haji , v poslednom čase som minimalista, ako si si asi všimla:-D ale je pravda, že som bola ponorená hlbšie skôr v iných oblastiach života. Prajem aj tebe príjemný zvyšok večera:-)
@kecemis , @monty469 , treba vyskúšať, nie je nič jednoduchšie;-) vďaka:-*
1x haji
jozka2
Zase ina obdoba pripravy prilohy ci len tak ako pochutka.Nafotene mas to perfektne si sikulka.
veronikkka
také jednoduché, užitočné a zároveň výborné! 5*
krásne popísané, perfektne vysvetlené a úžasné fotky ako doprovod :-)
dakujem za receptík.
kukulienka71
Dámy, ďakujem za pekné komentáre. Ovocie je najlepšie čerstvé, ale niekedy sa hodí aj takýto návod, aby sme si pochutili. Zmrzlina k pošírovaným hruškám je fajn nápad, @slavkabis ;-)
@jozka2 , som rada, že ťa tu vidím:-)
cesminaz
Pekne.Zeleny caj mam velmi rada.Dodal hruskam urcite dobru chut :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia