Hruškový med

danda3 - fotkadanda3, 26. septembra 2015
Hruškový med
Foto: danda3

Viem, že tu taký recept je, ale ja som ho robila inak, pridala som zázvor, citrón a mletý kardamón. Varila som ho s gelfixom, Zobraziť celý popisViem, že tu taký recept je, ale ja som ho robila inak, pridala som zázvor, citrón a mletý kardamón. Varila som ho s gelfixom, pretože v pôvodnom recepte bolo veľmi veľa cukru a aj tak sa mi zdá dosť sladký, asi odtiaľ ten názov, hoci s medom nemá nič spoločné.

30 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
565 g
2 bal.
500 g
1 ks
2-3 cm čerstvý (cca)
 mletý
1,5 ks




Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Ananás dáme do hrnca spolu s pokrájanými hruškami (nešúpala som ich, váha je v čistom stave), pridáme pokrájaný zázvor a dusíme, keď sú hrušky mäkké, pridáme gelfix zmiešaný so 4 PL cukru, trošku kardamónu a dáme do hrnca, keď začne masa vrieť, varíme 1 minútu. Vyberieme vanilkový struk.

  2. 2

    S tyčovým mixérom všetko zmixujeme do hladka, pridáme zbytok cukru, keď začne masa vrieť, varíme za stáleho miešania 5 minút, pretože masa bude prskať. Po vypnutí pridáme šťavu z citrónov a nalejeme do pohárikov (vyšlo mi ich 12 ks). Je výborný aj do jogurtu.

    Hruškový med - obrázok 2

Diskusia k receptu

danda3
Ďakujem za komentáre, ja by som ho tiež nevarila, ale dostala som hrušky také chudiatka opadané, tak som si spomenula na recept, ten zázvor je tam famózny.♥
kukulienka71
Dobre skombinované, ukladám na budúci rok, ja som už hrušky zdžemovala. Robíš chute:-)
boxik
Môže to byť dobré , ale neurážajte včely a včelárov, med to rozhodne nie je.
danda3
Ďakujem vám za milé komentáre.♥
Milý @box ík, je mi jasné, že med to nie, názov som prevzala ako bol, len som si recept trošku upravila. Myslím, že je to skôr myslené ako metafora, že tento hruškový džem je sladký alebo dobrý ako med a ak by som hrušky ošúpala, priblížil by sa aj farbou k medu. Môžem názov upraviť, ak to vadí.☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia