Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. októbra 2013

Tento rok som mala na mojej hruške nejaké bodkavé plody...nebolo ich veľa, obrala som za 2 desaťlitrové vedrá a urobila som z nich chutný Zobraziť celý popisTento rok som mala na mojej hruške nejaké bodkavé plody...nebolo ich veľa, obrala som za 2 desaťlitrové vedrá a urobila som z nich chutný kompót a ešte budem robiť aj lekvár..

60 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Suroviny

10 litrové vedro
600 g
1 ks
1 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Hrušky som obrala..

    Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    poriadne som ich umyla a ošúpla...vybrala som jaderníky..

    Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pomaranč som poriadne umyla, utrela do sucha a pokrájala na kolieska, spolu aj s citrónom...hrušky som naložila do čistých pohárov..

    Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si nálev: na 1liter vody som dala 600g. cukru a nálevom som zaliala ovocie v pohári..a zatvorila..

    Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    sterilizovala som ich na 80st. 20min. prajem dobrú chuť..

    Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

anina6
moje hrušky tiež čakajú na spracovanie, takže tvoj recept mi prišiel veľmi vhod Izka, díky. a recept na džem dúfam tiež uverejníš.
manya
pekne si ich vyzdobila, už pohľad naštartuje chuťové bunky, o chuti nepochybujem, hruškový ide u nás najviac, ale môj nieje taký pekný.
pusta
toto je zase chutný výsledok spracovania plodov tvojej usilovnej práce.
afataga
dopis si do surovin hrozienka, lebo kukam, ze ake rapave hrusky :-), az potom som si v nadpise vsimla, ze s hrozienkami :-), vyzera to ako na vystavu, ako vzdy od teba
izabella929
@anina6..recept na džem pridám, lebo nebude len z hrušiek...u nás je tiež hruškový veľmi obľúbený.-)@manya...ur čite záleží na chuti, verím, že ak aj nie je vyčančaný, je chutný.-)@pusta...u ž som nemala poháre, susedka mi požičala, tak preto pracujem ako včielka.-))@ancicka...tento rok sú moje hrušky škaredé, ale za to výnimočne veľmi sladké..)@afataga..d ík, dopíšem si tam hrozienka...napísala som ti na Azet recept na jablkový lekvár...postup je tu v mojom albume, je vynikajúci.-)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
eviana
@Izabella929 , Ty ma nikdy neprestaneš prekvapovať svojimi úžasnými zaváraninovými kreáciami... nádhera, toto musí byť ochutnávka raja na zemi... tlieskam nadšením, mňam :)
sracz
... múdre, chutné vyriešenie "puzzle", čo s "pepito" hruškami a výsledok!? Excelentná pochúťka, milá @izabella929 priam *****!!!
sonulienka
Izka musí byť výborný len odkial zobrať hrušky.A krásne si vyčačkala kompótiky musí byť radosť ísť do Tvojej komorky.
julica
Do hrušiek sa pýta citrón, získajú tak šmrnc, chcela by som však vedieť, načo tie hrozienka? šmrnc estetický? :)
tiginko
z bodkavých hrušiek bodkavý kompót :-) Izka veď sa zoderieš v tej kuchyni, neuveriteľne pracovitá si. Má to kto pojesť u vás? U nás veru kompóty neoslovujú absolutne nikoho v rodine. Zato moja česká babička robievala z malých žltých šťavnatých hruštičiek "povidla" a to bola jedna báseň Už aj ja som takýto lekvár robila, patrí k jedným z najlepších aké poznám
izabella929
@eviana...hm...museli by mi poviazať ruky, aby som dokázala sedieť, len tak bez ničnerobenia..)inak stále so sebou šijem.)))))))@sracz..no vidíš, stále vymýšľam a vždy to chutí úžasne...)@sonulienka..m ám rada pekné ovocie, ale tieto hrušky asi tak dobodkoval ten ľadovec...musela som ich spracovať, aby som aspoň niečo z nich mala,,,škaredé, ale úžasne sladké..)@julica..u ž som tu mnohokrát spomínala môj vinohrad...bol krásny , pestovaný a ak vieš, čo je to 600litrov vína z vinohradu, asi si domyslíš,aký bol veľký a nebyť tejto hnusnej doby, že sa kradne 24.hod. všetko a všade, ešte ho nepredám..hrozno som milovala, je to dar práce rúk, lásky k nemu a slniečko v ňom..preto používam hrozienka do všetkého, možno sa ti to bude zdať smiešne, ale minulý rok som ich dala aj do uhoriek, čalamády, lekvárov aj džemov a nemala som pocit, že som s tým niečo pokazila..jednak sú veľmi chutné a aj krásne zdobia poháre..)@tiginko..u ž finišujem, ešte zajtra hruškový džem a koniec na tento rok..máš pravdu, už som unavená a ešte ma čaká dokončiť rýľovanie, ale čakám na pár kvapiek z nebíčka...)@kimlo..si milý a potešil si ma...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a teším sa, že vás tento bodkavý kompót zaujal...)
stacy77777
Len pred pár dňami sme si písali o tomto kompóte a ty už si aj hotová,Izka. Ja som sa ešte k tomu nedostala,ale som rada,že mám aj komplet recept s fotkami. Kompót vyzerá super vo fľašiach,si neskutočne šikovná.
tassiedevil
@izabella , aj aj som mal hrušky v záhrade, tvrdé ako bukas,/bolo mi ich ľúto vyhodiť/ tak som sa inšpiroval Tvojím receptom len miesto hrozienok so pridal zopár černíc...dakujem:)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia