Hruškový koláč

tiziana - fotkatiziana, 24. augusta 2012
Hruškový koláč
Foto: tiziana

Hrušková sezóna je tu! Upečte si napríklad môj hruškový koláč :)

8-12
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

1 pohár
1 pohár
1 ks
1/2 pohára
1 KL
1 ks
1/2 pohára
1 ks
1/2 pohára podľa potreby




Postup

  1. 1

    V miske si vymiešame jogurt s vajcom a olejom. Pridáme múku s práškom do pečiva, cukor a všetko spolu premiešame. Čokoládovú figúrku dáme do sáčku a dobre podrvíme a pridáme do pripraveného cesta. Podľa potreby pridáme mlieko, aby bolo cesto tekuté. Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a poukladáme ovocie. Pečieme asi 35 minút na 170°C. Tip: môžeme vynechať čokoládu a kyslejšie ovocie posypeme mrveničkou ešte pred pečením :)

Diskusia k receptu

zdezda
super, odkladám do kk, medzi koláče-rýchlovka :-)
martamm
Tiziana, aký lákavý koláčik, práve včera som spomínala, že musím upiecť nejaký hruškový, dostala som hrušky, takže dnes Tvoj receptíkvyskúšam. Bude však v racio verzii so špaldovou múkou a trstinovým cuktom. To mu však podľa mňa na chuti a výzore neuberie. napíšem, ako sa ujal... :)))
dorisa
krásny,len,keby som mala hrušky, ja sa topím v jablkách....konečne,po dvoch rokoch neúrody, zas dozreli
tiziana
milé dievčatá, ďakujem za odozvu!
@dorisa tak môžeš nakrájať jabĺčka na plátky a poukladať ich na vrch tak dookola, je to veľmi efektné :)
... a hrušky možno zameniť za hocaké ovocie, veľmi dobre vyzerá aj mix ovocia :)
garanco
Hruškový som ešte nerobila, tento Tvoj vyskúšam! (Ukladám si recept)
cica2
lákavý a krásny koláč. S ovocím vždy výborný :-)
patrikmarko
tento koláč je výborný včera som ho robil naozaj chutný poznám jeden podobný robila ho moja prababka ale s jablkamy
iukapiuka
chcela som sa ešte spýtať či tých 170stupňov je na teplovzdušnú alebo elektrickú rúrú?
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.
tiziana
@sismicbarbora to ma teda prekvapuje, za hodinu a pol, aby nebol upečený? niekde bude asi chyba...cesto nie je vysoké, či už pečiete v elektrickej, teplovzdušnej alebo plynovej rúre, do 30-40 minút musí byť upečený. koláčik piekli aj iní varecháči a vydaril sa. ak ste dodržali recept, skontrolujte rúru, či hreje...inak naozaj neviem. pekný večer a nevzdávajte to, človek sa musí stále učiť :-)
renia
Koláčik je výborný, ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia