Hruškový koláč

cokomilkaCokomilka, 15 ročné dievča, Bratislava, 9. novembra 2009 21:10
Ďalšie jej recepty »

Hruškový koláčFoto: cokomilka

Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v slovenskej domácnosti...

8
porcií
50 min
príprava
30 min
na 230 °C

Suroviny

200 g
100 g
3 lyžice pol.
1 ľtipka
4 ks
250 ml
2 ks
3 lyžičky čajové
3 lyžice pol.
4 cl
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Vymiesime cesto-paté brisé- z múky, masla,mlieka a soli, a štipky cukru. Vypracujeme maslové cesto do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladu na 30 min.uležať.

  2. 2

    Očistíme a nakrájame hrušky na rovnaké dieliky. Pokvapkáme citrónom. Zašľaháme do hustej sladkej smotany žĺtky, maizenu-škrobovú múčku-cukor a alkohol.

  3. 3

    Vyberieme cesto, rozvaľkáme do silikónovej okrúhlej formy. Nalámeme čokoládu na spodok cesta. Naň uložíme do kruhu plátky hrušiek užším koncom do stredu. Zalejeme smotanou. Pečieme asi 30 min. v rúre .Dáme vychladnúť. Krájame na osminky kruhu.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist