Hruškový koláč

Hruškový koláč
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 9. novembra 2009 21:10Ďalšie jeho recepty

Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v slovenskej domácnosti...

Suroviny

8
porcií
50
minút
príprava
30
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Vymiesime cesto-paté brisé- z múky, masla,mlieka a soli, a štipky cukru. Vypracujeme maslové cesto do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladu na 30 min.uležať.

2

Očistíme a nakrájame hrušky na rovnaké dieliky. Pokvapkáme citrónom. Zašľaháme do hustej sladkej smotany žĺtky, maizenu-škrobovú múčku-cukor a alkohol.

3

Vyberieme cesto, rozvaľkáme do silikónovej okrúhlej formy. Nalámeme čokoládu na spodok cesta. Naň uložíme do kruhu plátky hrušiek užším koncom do stredu. Zalejeme smotanou. Pečieme asi 30 min. v rúre .Dáme vychladnúť. Krájame na osminky kruhu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cokomilka, 9. novembra 2009 o 21:42
    Pozn.: namiesto calvadosu dáme brandy alebo hruškovicu.brandy vonia lepšie v smotane....


  • qaroh, 2. marca 2014 o 16:05
    Ja robím tento koláčik od kamarátky:
    Koláč od tety Glasovej:
    Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
    krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
    mandle na posypanie, chuť do pečenia.

    Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.


  • kastelo, 25. septembra 2014 o 13:31
    včera som ho napiekla. dala som orechovicu-takú domácu. bol fantastický. o posledné kúsky bola bitka :). to cesto-paté brisé sa mi tiež podarilo a na rozdiel od ostatných receptov na maslové cesto toto bolo aj chutné, nie tvrdé a výborne sa s ním pracovalo. kombinácia hrušky, škorica, smotana a čokoláda je naozaj neodolateľná. čokomilka, tak ďakujem a ukladám do mojich receptov.


  • cokomilka, 17. decembra 2014 o 00:21
    Ďakujem, kastelo.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist