Hruškový koláč

Hruškový koláč
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 9. novembra 2009 21:10Ďalšie jeho recepty

Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v slovenskej domácnosti...

Suroviny

8
porcií
50
minút
príprava
30
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Vymiesime cesto-paté brisé- z múky, masla,mlieka a soli, a štipky cukru. Vypracujeme maslové cesto do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladu na 30 min.uležať.

2

Očistíme a nakrájame hrušky na rovnaké dieliky. Pokvapkáme citrónom. Zašľaháme do hustej sladkej smotany žĺtky, maizenu-škrobovú múčku-cukor a alkohol.

3

Vyberieme cesto, rozvaľkáme do silikónovej okrúhlej formy. Nalámeme čokoládu na spodok cesta. Naň uložíme do kruhu plátky hrušiek užším koncom do stredu. Zalejeme smotanou. Pečieme asi 30 min. v rúre .Dáme vychladnúť. Krájame na osminky kruhu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cokomilka, 9. novembra 2009 o 21:42
    Pozn.: namiesto calvadosu dáme brandy alebo hruškovicu.brandy vonia lepšie v smotane....


  • qaroh, 2. marca 2014 o 16:05
    Ja robím tento koláčik od kamarátky:
    Koláč od tety Glasovej:
    Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
    krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
    mandle na posypanie, chuť do pečenia.

    Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.


  • kastelo, 25. septembra 2014 o 13:31
    včera som ho napiekla. dala som orechovicu-takú domácu. bol fantastický. o posledné kúsky bola bitka :). to cesto-paté brisé sa mi tiež podarilo a na rozdiel od ostatných receptov na maslové cesto toto bolo aj chutné, nie tvrdé a výborne sa s ním pracovalo. kombinácia hrušky, škorica, smotana a čokoláda je naozaj neodolateľná. čokomilka, tak ďakujem a ukladám do mojich receptov.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist