Hruškový koláč

Hruškový koláč
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 9. novembra 2009 21:10Ďalšie jeho recepty

Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v slovenskej domácnosti...

Suroviny

8
porcií
50
minút
príprava
30
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Vymiesime cesto-paté brisé- z múky, masla,mlieka a soli, a štipky cukru. Vypracujeme maslové cesto do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladu na 30 min.uležať.

2

Očistíme a nakrájame hrušky na rovnaké dieliky. Pokvapkáme citrónom. Zašľaháme do hustej sladkej smotany žĺtky, maizenu-škrobovú múčku-cukor a alkohol.

3

Vyberieme cesto, rozvaľkáme do silikónovej okrúhlej formy. Nalámeme čokoládu na spodok cesta. Naň uložíme do kruhu plátky hrušiek užším koncom do stredu. Zalejeme smotanou. Pečieme asi 30 min. v rúre .Dáme vychladnúť. Krájame na osminky kruhu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cokomilka, 9. novembra 2009 o 21:42
    Pozn.: namiesto calvadosu dáme brandy alebo hruškovicu.brandy vonia lepšie v smotane....


  • qaroh, 2. marca 2014 o 16:05
    Ja robím tento koláčik od kamarátky:
    Koláč od tety Glasovej:
    Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
    krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
    mandle na posypanie, chuť do pečenia.

    Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.


  • kastelo, 25. septembra 2014 o 13:31
    včera som ho napiekla. dala som orechovicu-takú domácu. bol fantastický. o posledné kúsky bola bitka :). to cesto-paté brisé sa mi tiež podarilo a na rozdiel od ostatných receptov na maslové cesto toto bolo aj chutné, nie tvrdé a výborne sa s ním pracovalo. kombinácia hrušky, škorica, smotana a čokoláda je naozaj neodolateľná. čokomilka, tak ďakujem a ukladám do mojich receptov.


  • cokomilka, 17. decembra 2014 o 00:21
    Ďakujem, kastelo.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist