Hruškový koláč s čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: jack
Hľadala som dajaký dobrý recept na takýto koláčik,rýchly a veľmi dobrý.
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky,masla,žítok,cukru a prášku do pečiva a vody vypracujeme cesto.
- Dáme ho na 1 hod. do chladničky. S cestom sa zle pracuje trhá sa, lebo je krehučké. Tak som si pomohla inak.
- Vymastime si tortovú formu s priemerom 25 cm, aj vysypeme múkou. Zoberieme kúsok cesta, vezmeme si strúhadlo a na veľkých slzičkách ho nastrúhame priamo na dno formy. Zoberieme valček a cesto zarovnáme. Potom pripneme bok formy a tiež postupne vyvaľkáme pásy. Oblepíme boky, nemusí byť až hore, stačí do polovičky.
- PLNKA 1: Hrušky olúpeme pokrájame na osminky, zalejeme trochou vody, pridáme cukor, klinčeky, škoricu a krátko povaríme.
- PLNKA 2: Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec rozpustenú čokoládu.
- Cesto popicháme,poukladáme naň hrušky a zalejeme plnkou 2. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Do zlatohneda.
- Dáme vychladiť. Dobrú chuť prajem.