Hruškové rezy so škoricou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. novembra 2013
Hruškové rezy so škoricou
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
18 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g alebo margarín
200 g
1 bal.
1 ks
300 g
1/2 bal.
50 g
Na náplň:
1 kg
300 ml
100 g
1 ČL zarovnaná
1 bal.
200 ml
1 bal. (40 g)
Na ozdobenie:
250 ml
 štipka
2 PL zarovnané
1 bal.
1 PL zarovnaná
Okrem toho potrebujeme:
 (30 x 40 cm)




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a vajce do peny. Vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme posekanými mandľami. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: - 180°C Teplovzdušná rúra: - 160°C<br /> Plynová rúra: - stupeň 3<br /> <br /> Doba pečenia: asi 18 minút<br />

  2. 2

    Horúci korpus vyklopíme na papier posypaný práškovým cukrom, papier na pečenie zospodu korpusu potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Ešte teplý korpus po šírke rozrežeme na dve polovice.

  3. 3

    Na prípravu náplne olúpeme hrušky, odstránime z nich jadrovníky a nakrájame na malé kúsky. Víno, cukor, škoricu a tortové želé dobre premiešame, necháme prevariť a pridáme hrušky. Za občasného premiešania privedieme do varu (doba varu: asi 2 minúty). Vodu so zlatým klasom dobre premiešame a zašľaháme do horúcich hrušiek. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odložíme zo sporáka. Okolo korpusu umiestnime rámik z trikrát preloženého alobalu. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus, zakryjeme druhým plátom a opatrne pritlačíme. Na 3 hodiny odložíme do chladničky.

  4. 4

    Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni spolu so škoricou, cukrom a smeta-fixom dotuha a vychladnutý korpus rovnomerne potrieme. Posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

siskam
Krásne rezy. A oceňujem výborný popis.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia