Hruškové košíčky

chutimi - fotkachutimi, 4. januára 2015
Hruškové košíčky
Foto: chutimi

Jednoduchý a efektný dezert. Nechal som sa inšpirovať tu na vareche (link v 2. kroku)

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks tvrdšie
4 pláty
2-3 bal.
Omáčka:
200 ml(alebo jogurt)
2 bal.




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpte a narežte po dĺžke. Na jeden košíček budete potrebovať cca. pol hrušky.

  2. 2

    Pláty štrúdľového cesta narežte na rovnaké štvorce cca. 10x10cm (u mna asi. 12x12). Cez seba položte 3 kusy do tvaru hviezdy (viď. pôvodný recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kosicky-zo-strudloveho-cesta-s-kuracim-ma/24620-recept.html) Poznámka: Ak chcete z jedného balenia urobit viac kusov, stačí použiť iba 2 plátky, cesto náplň udrží a budete mať 18 ks miesto 12 z jedného balenia. Potrebujete ale potom primerané množstvo ostatných ingrediencií.

  3. 3

    Cesto vložte do muffinovej formy, naplňte hruškami nastojato, posypte dobre škoricovým cukrom a vložte malý kúsok masla. Vložte do rozohriatej rúry na 180° a nechajte 15 minút piecť.

  4. 4

    Polevu si pripravíte vymiešaním smotany, citrónovej kôry a vanilkového cukru. Môžete pridať nasekanú čerstvú mätu. Pred podávaním dajte malú lyžičku omáčky do vnútra košíčku. Podávajte ideálne teplé. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eviana
To je tak krásne... a že chutia úžasne nepochybujem, hrušky a škorica mňam... tlieskam tomuto krásnemu využitiu lístkového cesta, vyskúšam, dám vedieť, už teraz sa teším... nedá sa inak - 5*
evanaaa
Ja som si najprv myslela, že sú tam opečené hrianky v tých košíčkoch :-) a ono sú to poškoricované hrušky. Potom je to dobré a iste chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia