Hruška v Skalickom rubíne

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme Skalický rubín, malinovú šťavu, badián, klinčeky, cukor a kardamón. Pridáme očistené polovičky hrušiek a na slabom ohni varíme asi 10–12 minút. Hrušky vyberieme, víno zredukujeme varom na asi 400 ml a zahustíme solamylom. Hrušky vložíme do vychladnutého vína a necháme odstáť v chlade tri hodiny.
  2. Škoricová ryža: Do hrnca dáme mlieko, škoricu, cukor, štipku soli a kôru z polovice citróna. Za stáleho miešania varíme pomalým varom, až kým ryža nie je mäkká a nevznikne krémové rizoto.
  3. Po vychladnutí z ryže tvarujeme alebo vykrajujeme placky, ktoré obalíme v mletých lieskovcových jadrách a opečieme na masle do zlatista.