Hruška plnená mäsom

Hruška plnená mletým mäskom

Autor receptu: siuuu

Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom ochuteným Nivou a obalenej v sušenej šunke. Pochutili sme si.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso opečieme na oleji, ochutíme korením, pridáme smotanu a rozdrobenú Nivu, restujeme pokiaľ sa tekutina neodparí. Odstavíme z ohňa a necháme čiastočne vychladnúť. Mäso nemusí byť striktne hovädzie - môže byť mix, bravčové či hydinové - podľa chuti.
  2. Hrušky prekrojíme na polovicu a opatrne vyberieme jadrovník aj časť dužiny - otvor naplníme mäsovou zmesou a každú polovicu obalíme plátkom sušenej šunky. Uložíme na pekáč s papierom na pečenie, potrieme kvapkou oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 30 minút podľa veľkosti hrušky a podľa toho ako pečie rúra.
  3. Podávame s prílohou podľa chuti - u nás sa robí väčšinou so zemiakovou alebo batátovou kašou.