Hŕstková polievka pikantná a zdravá

frezia68 - fotkafrezia68, 7. marca 2014
Hŕstková polievka pikantná a zdravá
Foto: frezia68

Máte pravdu,hŕstkovú asi každý pozná,niekto zasmaží s múkou,niekto kúpi hotovú,ja som robila s pohánkou a feferónkou.Nakopol ma časopis Rytmus života,len mäso som vynechala a Zobraziť celý popisMáte pravdu,hŕstkovú asi každý pozná,niekto zasmaží s múkou,niekto kúpi hotovú,ja som robila s pohánkou a feferónkou.Nakopol ma časopis Rytmus života,len mäso som vynechala a aj tak je to sýta.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
50 g
100 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
2 ks
1
2 ks
5  ks
 na záver




Postup

  1. 1

    Uvedená dávka je pre 4 osoby a ja som robila z polovičnej dávky aj tak je toho dosť.Pripravila som...

    Hŕstková polievka pikantná a zdravá - obrázok 1
  2. 2

    Večer som fazuľu namočila,je domáca,tak stačilo cez noc.Ráno som ju prevarila,prvú vodu vyliala,veď nech nenafukuje,nie?Pridala som nové korenie a keď bola polomäkká,pridala som zeleninu,zemiaky a drobné krúpy.Medzitým som pohánku premyla a zaliala vriacou vodou,prikryla a nechala naboptnať.A chcem sa pochváliť cesnakom,ktorý som kúpila na jeseň na trhu, a doteraz je fantasticky tvrdý a štípe riadne :-)

    Hŕstková polievka pikantná a zdravá - obrázok 2
  3. 3

    Červenú šošovicu som pridala pred koncom,jej stačí 15 min. a pohánku som priliala aj s vodou,chvíľu povreli a hotovo.

    Hŕstková polievka pikantná a zdravá - obrázok 3
  4. 4

    Dochutila som čierným korením,priliala trocha olivový olej extra ...a mierne pikantná,zdravá,ale sýta polievka na obed úplne stačila.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

pusta
úžasná polievka, trafila si sa presne do mojej chuti :-)
*****
pusta
apropos, máš nádherný tanier :-)
do modro-bielej kombinácie som hotový blázon :-)
1x lianka
eviana
@frezia68 , mne sa Tvoja polievočka tiež veľmi páči, ale ja Ti mám ešte z detstva nejaký krúpkový blok či čo... ale my by sme sa dohodli a prišli s Izabelkou na ňu spolu... ja by som jej mrkvičky z taniera vyjedla, ona mne krúpky :)
anina6
vynikajúca polievočka, a krásne farebná. už som dlhšie nevarila túto polievku, no vídm, že je navyšší čas a spravím podľa tvojho receptu. dávam ti 5*.
frezia68
Jáááj,@evianka ,veď ja by som aj klobásku pridala a či nejaké údenô,ak by prišla taká návšteva a urobila by som aj dvojakú,bez krúp a s nimi. Veď nebudeš vyjedať kamoške,nie?
1x lianka
safran
táto polievka, viac ako iné, mi pripomína mamičku - vychýrenú kuchárku
Mamička by určite na tuku smažila cibuľku, cesnak a pridala trocha mletej papriky... v jej hŕstkovej by naisto nechýbal hrach, nechyrovala vtedy o červenej šošovici, nedávala pohánku, veru či dávala nakoniec aj majorán, si už nespomeniem, lebo ju robila iba v zime, tak to petržlenová vňaťka nebola, ale aj táto je určite skvelá
frezia68
Máš pravdu @safran tradičné je tradičné a najkrajšie spomienky na detstvo ,či mladosť :-)
havino
ohromná, ozaj ozdravená, hrstkovú máme radi a pohánkové vločky si ja prisypem bez problémov aj do zeleninovej, moji nie, nevedia čo je dobréé, páči sa mi tvoj spôsob varenia
safran
aha, len taká faktická: podľa foto surovín je tam čili, nie feferónka, ako v popise, ale ja takúto výmenu vítam, lebo čili je oveľa zdravšie a aj štípe iba raz :-)
jokoviny
Dobrá poľevka ... Ja oľej ňedám, aľe furtom ľem šmaľec, no a kuščik ľigurčeku /po našemu magi/ ... a odščipňem čili a ňe feferon ... no a mám svoju domácu hubovú "vegetu" ta aj z tej dám ... a v "hŕstke" ňešmije hybec hrach ... a pred koncom prirucím falatek čerstvého rozmarýnu ...
frezia68
"Aj tak še da,aj tak še da" hlavná vec,že nám chutí :-) a ďakujem.
sracz
Ditka milá, ja takúto Tvoju voňavú "za harsc poľicečku" najradšej za horúca na raňajky a extra v zime!!! Vysoko boduješ! -:)))
manya
tak toto som už dávno nevarila, najvyšší čas , krúpky zbožňujem ale môj muž ich nemusí, tak preto som nevarila, však keď nechce, nemusí, nútiť ho nebudem;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia