Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Hŕstková polievka

Hŕstková polievka
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 29. januára 2011 8:37Ďalšie jeho recepty

U nás najoblúbenejšia polievka ..fakt !

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Vopred namočenu strukovinu,nakrajany zemiak ,petržlen a mrkvu uvarime do polomäkka asi v litri vody,pridame bujon,koreniny,sol.Na oleji opražime cibulku ,zaprašime hl.mukou,urobime zasmažku,pridame červenu papriku a cesnak,chviločku poprazime(nie dlho),zalejeme studenou vodou a rozmiešame,pridame do polievky a dovarime.Nakoniec pridame majoranku .

2

Takuto zmes kupujem...
Hŕstková polievka  - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vavan, 29. januára 2011 o 12:08
    môžem potvrdiť aj u nás jedna s najobľúbenejších


  • sovka62, 29. januára 2011 o 12:15
    Takú Hŕstku som ešte ani nevidela, ja len pomiešam jednotlivé druhy strukovín a dávam aj krúpky. Možno sú aj v tej zmesi, nie je to vidieť. A polievočka je to naozaj veľmi dobrá.


  • viera1, 29. januára 2011 o 13:38
    @sovka62 ,všetko tam je,aj krúpky.


  • viera1, 29. januára 2011 o 13:42
    Ja pridávam aj kúsok údeného,zásmažku nedávam a je to veľmi sýta polievka.


  • ketty3811, 29. januára 2011 o 14:30
    Aj ja používam túto zmes.Polievka je naozaj výborná.:-)


  • veronika353, 29. januára 2011 o 14:32
    Já jsem taky míchala jednotlivé druhy,ale ta kupovaná směs je fakt moc dobrá.Nejraděj mám z toho fazolky.Tu "Hŕstku" jsem kupovala v Jednotě.


  • dorisa, 29. januára 2011 o 15:14
    Aj ja používam takúto zmes na hrstkovú polievku, dnes som akurát kupovala v tesco, maju aj s krupami. Chystam sa aj ja uvariť takúto polievočku.


  • tinca, 29. januára 2011 o 16:19
    @egreska vôbec som nevedela o tejto zmesi, ale to naše Tesco sa mi vôbec nepáči teda zásobovanie, čo tu varecháči radia skoro nič tam nezoženiem


  • alexdidi, 29. januára 2011 o 16:57
    Takúto zmes som kupila kedysi veľmi, veľmi dávno a nebola som s ňou spokojná. Bola hodne špinavá a fazuľa veľmi tvrdá, nie a nie sa uvariť(a bola namočená)...to ma tak odradilo, že som si radšej miešala sama...možno som vtedy tak trafila, ale už som neskúšala...teraz teda vyskúšam znovu...


  • egreska, 29. januára 2011 o 16:59
    treba pohladat ,maju ju v rôznych obchodoch...ja niekedy pre zmenu vyškvarím aj dobru slaninku s cibulou a potom zasypem mukou a urobím zápražku-zase to dodá trošku inú chuť-to sa bude páčit hlavne chlapom :-))


  • stenia, 29. januára 2011 o 17:09
    Tuto polievku varím aj ja, ale igrediencie si tiež miešam sama lebo fazuľu vopred namačam a krupky davam tie hrubšie lebo manžeľ je ma veľmi rad a inač varím presné tak isto, potvrdzujem aj v mene moich domacich stravnikov že je to vyborna a hlavne zdrava polievka a nahradza bielkoviny v mäse. Odporučam dobrý receptik Egreski.


  • bobarka, 29. januára 2011 o 21:30
    Tincaa - kúpiš na žabníku.


  • ejmepb, 29. januára 2011 o 21:53
    Práve sme ju dojedli, naposledy som hŕstku kúpila v coopke a je aj s krúpkami.


  • cica2, 30. januára 2011 o 11:14
    dobrá polievočka!!!


  • zitar, 30. januára 2011 o 15:06
    Tú zmes tiež poznám a aj z nej robievam polievočku. Je fakt dobrá.


  • lair, 30. januára 2011 o 18:09
    Egreška ma predbehla, práve som chcel pridať recept na túto polievku. Ja ju robím takmer tak isto. Treba dávať pozor na to aby v nej bol dostatok vody, lebo hlavne na druhý deň keď vychladne býva veľmi hustá - strukoviny "popijú" tekutinu.


  • brigita, 30. januára 2011 o 19:38
    Aj ja ju robievam u nás v jednote ju majú vždy, sú tam dva druhy tak striedam. Je naozaj výborná.


  • jarunka, 31. januára 2011 o 00:36
    Jaju tiez robievam . Dobra zimna polievocka.


  • magdalenka6989, 8. decembra 2011 o 16:47
    Ja ju robievam tiez ..raz so zasmazkou a raz bez ..ako kedy ..a chuti tak ci tak ..zasmazku robim na oleji ..osmazim roztlaceny cesnak ..trocha muky a cesvenu papriku ..polievka lepsie chuti vtedy ak je tam ten cesnak ...a tie krupky su tam najlepsie


  • esi, 29. decembra 2011 o 07:48
    nikdy som ju nerobila, ani som nevedela, že niečo také predávajú. Vyskúšané, vynikajúce.


  • egreska, 29. decembra 2011 o 08:37
    tak to som rada @esi ,že máš rovnaký názor ako ja :))))


  • joel, 10. januára 2012 o 09:48
    ja ju varim podobne, ale zasmažku robim na slaninke a niekedy už do hotovej pridam kolieska oparaženej klobásky alebo parku, a ešte som zabudol do prstov sušených húb, oskúšajte, neoľutujete...


  • modrykamen, 9. marca 2012 o 06:06
    Tiež som si dakedy sám namiešal, ale naposledy som kúpil "Hrstku" a nemala chybu, aj vnukom chutila.


  • bruneta, 3. mája 2013 o 10:31
    Tiež ju varím až odkedy som našla tento Tvoj recept. Nemala som tušenie, že to vôbec existuje, lebo v našej rodine sa nič podobné nikdy nevarilo. A veľmi nám chutí všetkým. Vďaka.


  • egreska, 5. mája 2013 o 17:26
    @bruneta som rada ,že som ta inšpirovala..ved strukoviny su zdravé :-)


  • evina481, 14. októbra 2013 o 14:38
    ja robievam tiež s touto zmesou, ale ku konci dávam ešte opraženú slaninku


  • tigrica63, 13. júna 2014 o 13:58
    @alexdidi mam rovnake skusenosti s fazulkou z hrstky. Tiez si kupujem zvlast,nakolko sa fazula v tejto zmesi dost tazko uvari,napriek namacaniu aj tr ihodiny a pritom su uz ostatne strukoviny davno rozvarene. Ale receptik uzasny vzdy to robievam takto dakujem !



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist