Hŕstková polievka

Hŕstková polievka
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 29. januára 2011 8:37Ďalšie jeho recepty

U nás najoblúbenejšia polievka ..fakt !

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Vopred namočenu strukovinu,nakrajany zemiak ,petržlen a mrkvu uvarime do polomäkka asi v litri vody,pridame bujon,koreniny,sol.Na oleji opražime cibulku ,zaprašime hl.mukou,urobime zasmažku,pridame červenu papriku a cesnak,chviločku poprazime(nie dlho),zalejeme studenou vodou a rozmiešame,pridame do polievky a dovarime.Nakoniec pridame majoranku .

2

Takuto zmes kupujem...
Hŕstková polievka  - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vavan, 29. januára 2011 o 12:08
    môžem potvrdiť aj u nás jedna s najobľúbenejších


  • sovka62, 29. januára 2011 o 12:15
    Takú Hŕstku som ešte ani nevidela, ja len pomiešam jednotlivé druhy strukovín a dávam aj krúpky. Možno sú aj v tej zmesi, nie je to vidieť. A polievočka je to naozaj veľmi dobrá.


  • viera1, 29. januára 2011 o 13:38
    @sovka62 ,všetko tam je,aj krúpky.


  • viera1, 29. januára 2011 o 13:42
    Ja pridávam aj kúsok údeného,zásmažku nedávam a je to veľmi sýta polievka.


  • ketty3811, 29. januára 2011 o 14:30
    Aj ja používam túto zmes.Polievka je naozaj výborná.:-)


  • veronika353, 29. januára 2011 o 14:32
    Já jsem taky míchala jednotlivé druhy,ale ta kupovaná směs je fakt moc dobrá.Nejraděj mám z toho fazolky.Tu "Hŕstku" jsem kupovala v Jednotě.


  • dorisa, 29. januára 2011 o 15:14
    Aj ja používam takúto zmes na hrstkovú polievku, dnes som akurát kupovala v tesco, maju aj s krupami. Chystam sa aj ja uvariť takúto polievočku.


  • tinca, 29. januára 2011 o 16:19
    @egreska vôbec som nevedela o tejto zmesi, ale to naše Tesco sa mi vôbec nepáči teda zásobovanie, čo tu varecháči radia skoro nič tam nezoženiem


  • alexdidi, 29. januára 2011 o 16:57
    Takúto zmes som kupila kedysi veľmi, veľmi dávno a nebola som s ňou spokojná. Bola hodne špinavá a fazuľa veľmi tvrdá, nie a nie sa uvariť(a bola namočená)...to ma tak odradilo, že som si radšej miešala sama...možno som vtedy tak trafila, ale už som neskúšala...teraz teda vyskúšam znovu...


  • egreska, 29. januára 2011 o 16:59
    treba pohladat ,maju ju v rôznych obchodoch...ja niekedy pre zmenu vyškvarím aj dobru slaninku s cibulou a potom zasypem mukou a urobím zápražku-zase to dodá trošku inú chuť-to sa bude páčit hlavne chlapom :-))


  • stenia, 29. januára 2011 o 17:09
    Tuto polievku varím aj ja, ale igrediencie si tiež miešam sama lebo fazuľu vopred namačam a krupky davam tie hrubšie lebo manžeľ je ma veľmi rad a inač varím presné tak isto, potvrdzujem aj v mene moich domacich stravnikov že je to vyborna a hlavne zdrava polievka a nahradza bielkoviny v mäse. Odporučam dobrý receptik Egreski.


  • bobarka, 29. januára 2011 o 21:30
    Tincaa - kúpiš na žabníku.


  • ejmepb, 29. januára 2011 o 21:53
    Práve sme ju dojedli, naposledy som hŕstku kúpila v coopke a je aj s krúpkami.


  • cica2, 30. januára 2011 o 11:14
    dobrá polievočka!!!


  • zitar, 30. januára 2011 o 15:06
    Tú zmes tiež poznám a aj z nej robievam polievočku. Je fakt dobrá.


  • lair, 30. januára 2011 o 18:09
    Egreška ma predbehla, práve som chcel pridať recept na túto polievku. Ja ju robím takmer tak isto. Treba dávať pozor na to aby v nej bol dostatok vody, lebo hlavne na druhý deň keď vychladne býva veľmi hustá - strukoviny "popijú" tekutinu.


  • brigita, 30. januára 2011 o 19:38
    Aj ja ju robievam u nás v jednote ju majú vždy, sú tam dva druhy tak striedam. Je naozaj výborná.


  • jarunka, 31. januára 2011 o 00:36
    Jaju tiez robievam . Dobra zimna polievocka.


  • magdalenka6989, 8. decembra 2011 o 16:47
    Ja ju robievam tiez ..raz so zasmazkou a raz bez ..ako kedy ..a chuti tak ci tak ..zasmazku robim na oleji ..osmazim roztlaceny cesnak ..trocha muky a cesvenu papriku ..polievka lepsie chuti vtedy ak je tam ten cesnak ...a tie krupky su tam najlepsie


  • esi, 29. decembra 2011 o 07:48
    nikdy som ju nerobila, ani som nevedela, že niečo také predávajú. Vyskúšané, vynikajúce.


  • egreska, 29. decembra 2011 o 08:37
    tak to som rada @esi ,že máš rovnaký názor ako ja :))))


  • joel, 10. januára 2012 o 09:48
    ja ju varim podobne, ale zasmažku robim na slaninke a niekedy už do hotovej pridam kolieska oparaženej klobásky alebo parku, a ešte som zabudol do prstov sušených húb, oskúšajte, neoľutujete...


  • modrykamen, 9. marca 2012 o 06:06
    Tiež som si dakedy sám namiešal, ale naposledy som kúpil "Hrstku" a nemala chybu, aj vnukom chutila.


  • bruneta, 3. mája 2013 o 10:31
    Tiež ju varím až odkedy som našla tento Tvoj recept. Nemala som tušenie, že to vôbec existuje, lebo v našej rodine sa nič podobné nikdy nevarilo. A veľmi nám chutí všetkým. Vďaka.


  • egreska, 5. mája 2013 o 17:26
    @bruneta som rada ,že som ta inšpirovala..ved strukoviny su zdravé :-)


  • evina481, 14. októbra 2013 o 14:38
    ja robievam tiež s touto zmesou, ale ku konci dávam ešte opraženú slaninku


  • tigrica63, 13. júna 2014 o 13:58
    @alexdidi mam rovnake skusenosti s fazulkou z hrstky. Tiez si kupujem zvlast,nakolko sa fazula v tejto zmesi dost tazko uvari,napriek namacaniu aj tr ihodiny a pritom su uz ostatne strukoviny davno rozvarene. Ale receptik uzasny vzdy to robievam takto dakujem !



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist