Hroznovo-pomarančové rezy s lekvárom zo zelených paradajok (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok v podobe rôzneho chutného ovocia v kombináciii s lekvárom zo zelených paradajok, ktorý krásne chuťovo aj farebne ladí zo zeleným hroznom..

14
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si urobila korpus...do misy som rozbila 4 celé vajcia, pridala som kryštáľový cukor, štipku soli a vymiešala do peny..
  2. v malých dávkach som vmiešala do cesta múku zmiešanú s práškom do pečiva..
  3. na plech som dala pečiaci papier...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a korpus sa piekol 15min. upečený som nechala vychladiť..
  4. v mlieku som vymiešala pudingové prášky a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..v 100ml. teplej vody som vymiešala želatínu za studena..smotanu som pridávala do želatíny striedavo s vychladnutým pudingom a napokon som všetko dobre vymiešala ručným mixérom..krém som dala stuhnúť do chladničky..
  5. vychladnutý korpus som potrela lekvárom zo zelených paradajok..
  6. na lekvár som rozotrela 4 PL krému..
  7. na krém som uložila piškóty namočené v horúcej osladenej káve a otáčala som ich reznou stranou nahor..
  8. potrela som ich lekvárom a uložila som na lekvár pokrájané pomaranče..
  9. na pomaranče som uložila namočené piškóty v horúcej káve..a potrela som ich paradajkovým lekvárom..
  10. na lekvár som natrela zbytok krému..koláč som dala do chladničky stuhnúť..
  11. na krém som uložila rozpolené hrozno tak, že do medzier som použila šupky z pomaranča a priklopila som druhou polovicou hrozna..
  12. do vody som dala lyžicu cukru a pridala som želatínový prášok a dala som na sporák zohriať..želatínu som trošku ochladila a na jeden krát som poliala medzery medzi hroznom, dala som stuhnúť do chladničky...potom som znova dala želatínu zohriať a poliala som celý koláč..nechala som do rána v chladničke..
  13. a pokrájala na rezy..šupku z pomaranča som pokrájala na tenké úzke pásy..pomaranče pred použitím som umyla v horúcej vode, do ktorej som pridala 1 PL octu..týmto som dezinfikovala..na panvicu som nasypala trošku práškového cukru, keď sa zohrial a začal karamelizovať, pridala som tenké šupky z pomaranča a opiekla som ich s karamelom..týmto som potom zdobila zákusky.. a prajem vám dobrú chuť..